Pohjola jatkaa Reserviläisliiton johdossa – aselaki ja naisten kutsunnat tärkeitä teemoja jatkokaudellakin

Olli Alho
ilpo pohjola 2018
Ilpo Pohjola toimii Reserviläisliiton puheenjohtajana myös seuraavat kaksi vuotta. Liittokokous järjestettiin viikonloppuna Hämeenlinnassa.
Paavo Airo

Ilpo Pohjola jatkaa Reserviläisliiton puheenjohtajana vuodet 2019 ja 2020. Liitto valitsi Pohjolan jatkokaudelle viikonlopun liittokokouksessa Hämeenlinnassa. Pohjola on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2017 alkaen.

Pohjolan johdolla liitto aikoo seurata eduskuntakäsittelyyn edennyttä aselain muutosasiaa ja osallistua keskusteluun aktiivisesti jatkossakin.

– Keskeinen edunvalvontatehtävämme on, että aselaki ei muutu lakiesityksestä ainakaan huonompaan suuntaan eduskuntakäsittelyn aikana ja että lakia täydentävän asetustekstin laatijoille välittyy eduskunnan tahto ja lain tarkoitus, Pohjola sanoo.

Pohjolan mukaan aseluvan myöntämiseen liittyvä Puolustusvoimien puolto ja Poliisihallituksen lupakäytäntöä koskeva ohjeistus on tehtävä niin, että lupaprosessi ei muodostu hakijoille liian raskaaksi. Reserviläisliiton kanta on, että reserviläisillä tulee jatkossakin olla oikeus hankkia reserviläiskiväärejä ja mahdollisuus säännölliseen ampumaharjoitteluun koko Suomen alueella.


Naisten kutsunnoille kannatusta liitolta

Tärkeitä teemoja Pohjolan johtamalle liitolle ovat myös kertausharjoitusten määrän kasvattaminen ja naisten kutsunnat. Reserviläisliiton kannasta kertausharjoitusten lisäämisestä koskemaan noin 28 000:ta reserviläistä vuodessa on kerrottu tässä Reserviläisen artikkelissa.

Liitto ei halua luopua vain miehiä koskevasta yleisestä asevelvollisuudesta. Naisten kutsunnat tukisivat liiton mielestä koko ikäluokan osallistamista maanpuolustukseen ja kokonaisturvallisuuteen.

– Olemme sitä mieltä, että naisten kutsunnat ovat erinomainen väylä jakaa tietoa naisille sotilaallisesta maanpuolustuksesta ja yhteiskunnan kokonaisturvallisuudesta. Lähitulevaisuudessa näemme, miten päättäjät, kansalaiset ja naiset suhtautuvat ehdotukseemme, Pohjola sanoo.

 

Minna Nenosesta Vuoden Reserviläinen

Samassa viikonlopun liittokokouksessa palkittiin Vuoden Reserviläisenä ylivääpeli Minna Nenonen Salosta. Nenonen on ensimmäinen nainen, joka on saanut palkinnon.

Vuoden Malliyhdistys -palkinnon sai Joensuun Reserviläiset.


Jaa tämä sivu