Oletko aina halunnut oman panssarivaunun? Harvinainen T-34 huutokaupataan lähtöhintana 15 000 euroa

Suomen Asehistoriallinen Seura
Panssarivaunu T3798-4
Myytävä T-34-85 on ajettu nykyiselle paikalleen, mutta sammutettu vaihde ja jarrut päällä. Toimintakunnosta ei ole tietoa ja kunto on tyydyttävä.
Paavo Airo
Suomen Asehistoriallisen Seuran järjestämässä huutokaupassa on hieman erikoisempaa kalustoa kaupan. Myynnissä on panssarivaunu T-34-85 ja kymmenittäin erilaisia tykkejä niihin liittyvine varusteineen. Myytävä kokoelma on osa hotellin sotahistoriallisen näyttelyn realisointia. 

Harvinaisen T-34:n lähtöhinnaksi on asetettu 15 000 euroa. Koristeena hotellilla olleella deaktivoidulla vaunulla ei voi ampua. 

Neuvostoliittolainen keskiraskas T-34 oli neuvostojoukkojen pääkalustoa toisessa maailmansodassa, ja niitä käytettiin sodan jälkeenkin. Suomi sai sodassa useita T-34-vaunuja sotasaaliiksi. Suomessa T-34-85 tunnettiin pitkäputkisena Sotkana. Putki edessä on 8,15 metrin pituinen. Pääase on 85 mm D-15T-panssarivaunukanuuna.

Tankin taistelupaino oli 35 tonnia, ja miehistöä siihen mahtui viisi sotilasta. 500-hevosvoimaisella moottorilla sen maksiminopeus tiellä oli 55 km/h ja maastossa 30 km/h. 

Huutokaupassa on myynnissä myös muun muassa ilmatorjunta-, kenttä- ja panssaritykkejä. Koko huutokauppaluettelo on saatavilla netissä, tämän linkin takana.

Asehistoriallisen Seuran mukaan kaikki huutokaupassa myytävät kohteet ovat lupavapaita ja/tai deaktivoituja eli ostamiseen ei tarvitse erityistä lupaa.

Huutokauppa järjestettiin lauantaina 16.6. klo 14.00 Kerimäellä, Hotelli Herttuan tiloissa.

Jaa tämä sivu