Mikkelin Jukurit palkittiin vuoden maanpuolustusteosta

Veera Saarinen
Kuva1
Jukurien tämän vuoden teemapaitaa esiteltiin ennen Ilves-ottelua. Itse ottelu päättyi Ilveksen 6–3-voittoon.
Paavo Airo

Suomen Reserviupseeriliitto on myöntänyt Vuoden maanpuolustusteko -palkinnon jääkiekon liigaseura Mikkelin Jukureille. Liitto perustelee seuran tehneen ennakkoluulotonta, tuloksellista ja näkyvää yhteistyötä vapaaehtoisen maanpuolustuksen toimijoiden ja Puolustusvoimien kanssa. Yhteistyö on näkynyt muun muassa joukkueelle räätälöitynä vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen harjoituksena ja ammuntapäivänä sekä veteraanien luona vierailuna Kyyhkylän hoitokodissa.

Jukurit on viime ja tänä vuonna tempaissut näkyvästi pelaamalla kaksi ottelua maanpuolustusaiheisilla pelipaidoilla. Vuonna 2017 Jukurit pelasi itsenäisyyspäivän aaton kotiottelunsa TPS:ää vastaan armeijan lumipukua muistuttavissa paidoissa. Tänä vuonna joukkue puolestaan kohtasi Ilveksen itsenäisyyspäivän jälkeisenä päivänä armeijan maastopukua jäljittelevissä pelipaidoissa.

Ilves-ottelun pelipaidat huutokaupataan netissä, ja tuotot käytetään lyhentämättömänä vapaaehtoisen maanpuolustuksen hyväksi.

– Jukurien aktiivisuus ja yhteistyöhakuisuus on tuonut maanpuolustukselle paljon positiivista näkyvyyttä eri medioissa. Jukurit on hienosti toteuttanut ”Maanpuolustus kuulu kaikille”-teemaa. Kiitos hyvästä yhteistyöstä ja näkyvyydestä kuuluu myös Puolustusvoimille ja Suur-Savon Reserviupseeripiirille, Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Mikko Halkilahti sanoo.

Vuoden maanpuolustusteko -palkinto luovutettiin joulukuun 7. päivänä Mikkelissä Jukurit–Ilves-ottelun yhteydessä.

– Suuri kiitos Suur-Savon Reserviupseeripiirille aktiivisesta ja saumattomasta yhteistyöstä. Olemme ylpeitä ainutlaatuisesta yhteistyöstämme vapaaehtoisen maanpuolustuksen hyväksi. Päämajakaupungin urheiluseurana koemmekin, että maanpuolustushengen lisäämisen eteen tehtävä työ on erityisen tärkeää, Jukurien toimitusjohtaja Pasi Kautonen sanoo.

Jukurien myynti- ja markkinointituottaja Henna Huuhka kertoo osapuolten sopineen yhteistyön jatkosta vuoteen 2021 saakka.

Artikkelin tämän vuoden maanpuolustukseen liittyvästä teemaottelusta voit lukea täältä ja viime vuoden teemaottelusta täältä


Jaa tämä sivu