Mikkelin Jukurit pelaa m05-kuosissa Puolustusvoimat 100 -juhlaottelun

Veera Saarinen
Kuva1
Jukurien toimitusjohtaja Pasi Kautonen luovutti pelipaidan Karjalan prikaatin apulaiskomentajalle, eversti Arto Ikoselle. Vasemmalla Jukurien markkinointi- ja tapahtumasuunnittelija Henna Huuhka, Suur-Savon Reserviupseeripiirin puheenjohtaja Jussi Saarinen ja Jukuri-puolustaja Ville Hyvärinen.
Paavo Airo

Jääkiekon liigaseura Mikkelin Jukurit pelaa joulukuussa Ilvestä vastaan ”maastopuvuissa”. Puolustusvoimat 100 vuotta -juhlaottelussa Jukurit pukee päälleen teemapaidan, joka jäljittelee armeijan käyttämää m05-maastokuosia.

Ottelu pelataan 7.12. eli itsenäisyyspäivää seuraavana perjantaina.

Teemaottelu on osa Jukurien, Suur-Savon Reserviupseeripiirin, MPK:n ja Etelä-Savon aluetoimiston yhteistyötä. Tänä vuonna yhteistyö on näkynyt jo kesällä järjestetyllä leiriviikolla, jolla Jukurien pelaajat kävivät MPK:n sotilaallista valmiutta palvelevan ammuntakurssin.

– Yhteistyö pääsarjajoukkueen kanssa on hieno tilaisuus tehdä vapaaehtoista maanpuolustustyötä tunnetuksi suurelle yleisölle. Olemme tästä erittäin iloisia ja ylpeitäkin. Toivon, että näemme juhlaottelussa täyden Ikioma Areenan kannustamassa Jukurit voittoon, Suur-Savon Reserviupseeripiirin puheenjohtaja Jussi Saarinen sanoo.

 

Pelipaidat huutokaupataan

Kyseessä on toinen kerta, kun Jukurit pelaa liigaa armeijahenkisissä asuissa. Viime kaudella Jukurit pelasi itsenäisyyspäivän aaton ottelun TPS:ää vastaan armeijan lumipukua muistuttavissa asuissa. Teemapaitojen huutokaupasta kerätty tuotto, 5 200 euroa, ohjattiin lyhentämättömänä vapaaehtoisen maanpuolustuksen tueksi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

vesalai
Viime kaudella Jukurit käytti tällaista armeijan lumipukua muistuttavaa asua. Maavoimien komentaja Petri Hulkko sai oman paitansa. Vierellä Jukurien silloinen myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen, Suur-Savon Reserviupseeripiirin puheenjohtaja Jussi Saarinen ja Jukureissa pelannut Henri Auvinen. Kuva: Veera Saarinen

Tämänkin ottelun teemapaidat huutokaupataan. Eilen maanantaina osoitteessa huutokaupat.fi alkanut huutokauppa päättyy sunnuntaina 16.12. kello 18. Jokaisen pelipaidan lähtöhinta on 200 euroa ja tuotot lahjoitetaan viime vuoden tapaan lyhentämättöminä vapaaehtoisen maanpuolustustyön toimijoille.

– Me reserviupseerit arvostamme Jukurien yhteiskuntavastuutyötä, ja nyt sovittu jatko yhteistyölle todistaa sen aidoksi, Saarinen sanoo.

 

Maavoimien komentaja pudottaa aloituskiekon

Otteluun pääsee ilmaiseksi maastopuvussa. Myös Reserviupseeriliiton tai Reserviläisliiton jäsenkortilla saa ilmaisen lipun Jukurien toimistolta. Katsomossa järjestetään lipaskeräys sotaveteraanien hyväksi, ja MPK ja Puolustusvoimat ovat esillä omalla pisteellään hallilla.

Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Petri Hulkko pudottaa aloituskiekon.

Jukurien toimitusjohtaja Pasi Kautonen on iloinen siitä, että yhteistyö jatkuu tälläkin kaudella.

– Olemme kokeneet yhteistyön Suur-Savon Reserviupseeripiirin kanssa erittäin toimivaksi ja arvokkaaksi Suomen itsenäisyyden ja Puolustusvoimien 100-vuotisen taipaleen juhlistamiseksi. Koemme, että pystymme yhdessä lisäämään yleisön kiinnostusta ja samalla taloudellisesti tukemaan tärkeää maanpuolustustyötä sekä edistämään maanpuolustushenkeä, Kautonen sanoo.

Jukurien myynti- ja markkinointituottaja Henna Huuhka kertoo, että tuleville kausille Jukureilla on määriteltynä omat teemansa.

– Niiden myötä pystymme omalta osaltamme kantamaan kortemme kekoon itsenäisen Suomen maanpuolustuksen tueksi, Huuhka sanoo.


Jaa tämä sivu