Kesäyön marsseja neljällä paikkakunnalla – Porissa ensimmäinen tapahtuma toukokuussa

Kesäyön marssi 2014 Tuusula
Tuusulassa järjestettiin Kesäyön marssi vuonna 2014. Tuusula on yksi marssipaikkakunnista myös tämän vuoden kesäkuussa.
Paavo Airo Helsinki

Kesäyön marsseja järjestetään tänä vuonna neljä. Vuodesta 1998 eri puolilla Suomea järjestetty marssi on tänä vuonna Porissa, Tuusulassa, Rovaniemellä ja Jyväskylässä. Tapahtumien kiertueen avaa Porin Kesäyön marssi 26.–27. toukokuuta.

Porissa matkat vaihtelevat kuudesta kilometristä aina 60 kilometrin ultramatkaan. MPK:n järjestämään tapahtumaan voi osallistua yksin tai vaikkapa kaveriporukan tai joukkueen kanssa. Marssi ei ole kilpailu, eikä aikaa mitata. Pisimpiä matkoja taivalletaan tapahtuman nimen mukaisesti läpi yön.

Järjestäjät tavoittelevat noin 400:a osallistujaa. Marssikeskuksena toimii Kaarisillan yhtenäiskoulu. Suosituimman reitin odotetaan olevan viime vuosien tapaan 42,195 kilometriä eli maratonmatka.

Reittien varrelta löytyy huoltopisteitä noin seitsemän kilometrin välein. Marssin käytännön toteutuksesta vastaavat paikalliset MPK-aktiivit ja reserviläiset.

Tuusulan tapahtuma järjestetään 9. kesäkuuta, Rovaniemen 16. kesäkuuta ja Jyväskylän 18. elokuuta. Marssitapahtumien tarjontaa on kasvatettu aiemmista vuosista. Marssit nähdään MPK:ssa tapana tuoda mahdollisuuksia reserviläisten fyysisen toimintakyvyn parantamiseen, mikä on yksi MPK:n tämän vuoden tavoitteista juuri käynnistyneen Lisää liikettä -hankkeen hengessä. Hankkeesta voi lukea lisää täältä.

Marssille voi ilmoittautua ja lisätietoja on osoitteessa https://mpk.fi/Koulutuskalenteri. Kirjoittamalla hakukenttään ”Kesäyön marssi” löytyvät niin Porin kuin muutkin Kesäyön marssi -tapahtumat.


Jaa tämä sivu