Kaartin jääkärirykmentistä 290 varusmiestä Ruotsiin harjoittelemaan kaupunkisotaa

Puolustusvoimat
KVARN16-harjoitus toteutettiin Ruotsissa 14.-25.11.2016
Enimmäkseen reserviläisistä koostuva suomalaisjoukko harjoitteli Kvarnissa viime marraskuussa.
Paavo Airo Helsinki

Kaartin jääkärirykmentti harjoittelee Ruotsissa komppanian eli 320 henkilön voimin kesäkuun alussa. Heistä 290 on varusmiehiä. Suomen ja Ruotsin välinen yhteistyö mahdollistaa sen, että Kaartin jääkärirykmentti johtaa tällaisen rakennetun alueen taisteluharjoituksen Ruotsissa. Harjoituspaikalla Kvarnissa on suuri kaupunkitaistelun harjoitteluun rakennettu ympäristö, jota vastaavaa ei Suomesta löydy.

Ruotsin Maasotakoulu eli Markstridsskolan isännöi harjoitusta tukien toimintaa simulaattoripalautteen avulla. Ruotsi myös tukee harjoitusta kuudella panssaroidulla miehistönkuljetusajoneuvolla.

Kaartin jääkärirykmentti kävi myös viime marraskuussa Kvarnissa harjoittelemassa, silloin pienemmällä porukalla. Joukko koostui lähinnä reserviläisistä.

 

Ruotsin puolustusvoimat on julkaissut Youtube-kanavallaan alla olevan videon Kvarnin harjoitusympäristöstä.

 


Ruotsin maasotakoulun silloinen johtaja Michael Claesson kertoo videolla harjoitusympäristöstä.

– Harjoituspaikka on täysin ainutlaatuinen Ruotsissa. Tässä on keskitytty luomaan urbaania ympäristöä. Alue on ottanut vaikutteita moderneista konflikteista toisesta maailmansodasta eteenpäin. Sotiminenhan on siirtynyt sellaisiin paikkoihin, missä ihmisiä on, Claesson sanoo.

Suomen maavoimien mukaan Kvarnin harjoitusalue on erinomainen ja se mahdollistaa realistisen taistelun ja kehittävän palautteen sekä joukon suorituskyvyn mittaamisen.

Harjoituksen johtaja on Uudenmaan jääkäripataljoonan komentaja, everstiluutnantti Niko Hölttä. KVARN17-harjoitus on osa Maavoimien vuoden 2017 kansainvälistä harjoitusohjelmaa sekä osa Suomen ja Ruotsin maavoimien kahdenvälistä yhteistyötä. 


Jaa tämä sivu