Helsinkiin kaavaillulle ampumaurheilukeskukselle 2 miljoonaa euroa valtion tukea

Paavo Airo
tyrri
Pääkaupunkiseudun ampumaratatilanne ei ole paras mahdollinen. Kivikon rata on tuomassa siihen helpotusta. Kuva reservin ampumamestaruuskisoista Kouvolan Utista kesältä 2016.
Paavo Airo Helsinki

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on vahvistanut liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelman vuosille 2017–2020. Valtakunnallisesti merkittävien liikuntapaikkojen joukossa on Helsingin Kivikkoon kaavailtu ampumaurheilukeskus Napakymppi. OKM on myöntänyt Napakympille 2 miljoonaa euroa tukea vuodelle 2018. 

Kivikon Napakympistä on suunniteltu sisäampumaurheilukeskusta, joka parantaisi huomattavasti ammunnan harrastamisen mahdollisuuksia pääkaupunkiseudulla. Kerrosneliömetrejä Napakymppiin on suunniteltu yli 25 000. Ratakapasiteetti mahdollistaisi yli 130 samanaikaista ampujaa sisätiloissa. Suunnitelmana on, että Napakympissä päästään harrastamaan ammuntaa ennen vuosikymmenen vaihdetta. Napakymppiä on esitelty tarkemmin muun muassa Helsingin Reservin Sanomien artikkelissa.

OKM päättää kustannusarvioltaan yli 700 000 euron suuruisista avustuksista. Liikuntapaikkojen vuosien 2017–2020 rahoitussuunnitelmassa on vuotta kohden varattu 25,9 miljoonaa euroa, josta 17,5 miljoonaa euroa opetus- ja kulttuuriministeriössä päätettäville hankkeille ja 8,4 miljoonaa euroa aluehallinnossa päätettäville hankkeille. Lähes 80 prosenttia suunnitelmaan hyväksytyistä hankkeista on perusliikuntapaikkoja. Suunnitelma on ohjeellinen.

Muut valtakunnallisesti merkittävät liikuntapaikat ovat suunnitelmassa Helsingin Mäkelänrinteen palloilu- ja monitoimihalli sekä Tampereen monitoimiareena.

OKM:n rahoitussuunnitelma löytyy kokonaisuudessaan täältä.


Lue myös: 

24.1.2017 Ministeriön tukema Helsingin ampumaurheilukeskus muodostuu merkittäväksi turistikohteeksi, toimitusjohtaja uskoo

30.11.2016 2 miljoonaa euroa OKM:ltä saava Kivikon ampumaurheilukeskus vie olosuhteita 2000-luvulle


Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jaa tämä sivu