Ammunta ja lajikokeilut kiinnostavat

Paavo Airo
tähystys
Jotokset koetaan tärkeiksi ja kiinnostaviksi. Liperin maaliskuinen talvijotos oli loppuunmyyty. Osallistujia oli noin sata. Tällä tehtävärastilla tähystettiin.
Paavo Airo Helsinki

Reserviläisurheiluliitto (RESUL) selvitti aktiivireserviläisten mielipiteitä nykyisestä reserviläisurheilutarjonnasta. Sähköisellä kyselyllä kartoitettiin tyytyväisyyttä nykyiseen lajivalikoimaan sekä haettiin ideoita esimerkiksi lajikokeiluihin.

Yksi selkeästi esille noussut asia oli, että ammuntaan liittyvää urheilua ei missään nimessä kannata poistaa RESUL:n lajivalikoimasta. Ammunnan ja fyysisen tapahtuman yhdistäminen kiinnostaa suurta osaa vastaajista. Varsinkin jotokset (liikunnallinen sotilas- ja maastotaitokilpailu) kiinnostavat.

Myös halukkuus kokeilla uusia lajeja kuten kamppailulajeja nousi vastauksista esille. Yhtenä esimerkkinä uuden lajin kokeilusta on tämän vuoden MTB Jotos. Maastopyörillä ajettava Suonenjoen MTB Jotos toimii pilottina, ja jos se menee hyvin, voidaan maastopyöräilyä lisätä RESUL:n lajivalikoimaan jossain muodossa. Reserviläinen kertoi MTB Jotoksesta helmikuussa. 

MTB Jotos löytyy myös MPK:n kurssikalenterista. 


Arvohenkisyys ja kenttäkelpoisuuden merkitys näkyivät

– Vastauksista välittyi tietty arvohenkisyys. Kysyimme maanpuolustushenkisyyden ja kenttäkelpoisuuden merkitystä RESUL:n toiminnassa, ja lähes kaikki näkivät ne tärkeinä, Erja Koivula CreaMentorsilta toteaa.

RESUL analysoi kyselyn tuloksia parhaillaan. Tämän tai ensi vuoden kilpailukalentereihin ei vielä ole muutoksia tulossa.

­– Isoja muutoksia kilpailukalenteriin tulee aikaisintaan vuonna 2018. Vuosien 2016 ja 2017 kilpailukalenterit ovat jo niin valmiita, RESUL:n toiminnanjohtaja Risto Tarkiainen sanoo.

RESUL:n ja CreaMentorsin yhdessä toteuttamaan kyselyyn vastasi 5 137 henkilöä. Vastaajat olivat Suomen Reserviupseeriliiton (2 145), Reserviläisliiton (2 025), Suomen Rauhanturvaajaliiton (484) ja Maanpuolustuskiltojen liiton (483) jäseniä. Vastaajista 90 prosenttia oli miehiä. 24,6 prosenttia oli alle 40-vuotiaita. 40–60-vuotiaita oli 42,4 prosenttia ja yli 60-vuotiaita 33 prosenttia. Vastauksia saatiin kattavasti koko Suomesta.


Jaa tämä sivu