Turku isännöi Kesäyön marssia

Pekka Tuunanen
Kesäyön marssi 2014 Tuusula
Viime vuonna Kesäyön marssi taivallettiin Tuusulassa.
Miia Iivari

Perinteinen kesäyön marssi järjestetään jo 18. kerran, tänä vuonna Turussa 6–7. kesäkuuta.  Vuoden 2015 marssin järjestelyistä on vastuussa Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Varsinais-Suomen koulutus- ja tukiyksikkö ja Reserviläisurheiluliiton (RESUL).  Marssitapahtuman järjestelyt on aloitettu hyvissä ajoin.

– Ensimmäinen kosketuspinta oli se, että tutustuttiin viime vuoden marssiin Tuusulassa, kertoo Lounais-Suomen piiripäällikkö ja Varsinais-Suomen piiripäällikkö Markku Laine.

Tämän vuoden marssin ilmoittautuminen on avattu, ja ensimmäiset ilmoittautumiset ovat jo tulleet. Laine kertoo, että tänä vuonna ilmoittautumisiin on otettu malli, jossa ilmoittautuminen on sitä edullisempaa mitä aikaisemmassa vaiheessa ilmoittautuu. piiripäällikölle on tullut kyselyjä marssista päivittäin eli kiinnostus on selvästi ilahduttavan suurta.


Tavoitteet korkealla

Marssitoimikunnan tavoitteet ovat korkealla ja marssia markkinoidaan ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta hyvänmielen tapahtumana kaikille liikunnasta kiinnostuneille. Tavoitteena on saada vähintään 650 osallistujaa ja tuhannesta haaveillaan.

–Otimme heti kunnianhimoisen tavoitteen ja päätimme pyrkiä kohti viime vuosien osallistujaennätystä. Tarkoituksena on järjestää kaikkien aikojen marssitapahtuma, joka kerää yhteen kaikki kunnostaan huolehtivat ja liikunnasta nauttivat ihmiset, Laine linjaa.

Kesäyön marssilla on ollut perinteisesti aina suojelija. Tänä vuonna suojelija on Merivoimien komentaja kontra-amiraali Kari Takanen.

Marssimatkoista löytyy jokaiselle jotakin. Lyhyin reitti 6 kilometriä sopii myös lapsiperheille ja pisin 42 kilometrin Marathon-reitti niille, jotka haluavat testata kuntoaan tosissaan. Kaikki reitit alkavat Heikkilän kasarmilta ja kiertelevät Turun elävässä kesäkaupungissa historian ja kulttuurin maisemissa: läpi Samppalinnan, seuraten Aurajokea yläjuoksulle Halisten koskelle ja takaisin. Reitillä pääsee myös Suomen ainoan kaupunkilautan Förin kyytiin. Pidemmät reitit jatkuvat Turun linnan ja Suomen Joutsenen ohi tammipuistaan kuuluisaan Ruissaloon asti. Laine kehottaa kaikkia kiinnostuneita:

–Kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan hyvänmielen tapahtumaan, vaikka ei olisi ennen marsseille osallistunutkaan. Marssi tosiaan on tarkoitettu kaikille, ei vain marsseihin aikaisemmin vihkiytyneille. Marathonin suorittajilla on nyt hyvä tilaisuus alkaa kohentaa kuntoa ja harjoitella jo nyt kevään aikana.

Marssitoimikunta odottaa kaiken kaikkiaan mielenkiintoista tapahtumaa, joka tuo yhteen osallistujat, toimitsijat ja kaupunkilaiset. Kesäyön marssin kaltaisen ison tapahtuman järjestämiseen tarvitaan iso joukko vapaaehtoisia MPK:n palkattujen lisäksi. Marssitoimikunnassa on 12 jäsentä, joilla jokaisella on omat vastuualueensa turvallisuudesta taloushallintoon ja huoltoon. Marssitoimikunta on kokoontunut jo viime syksystä lähtien, aloittanut sponsorihankinnan ja kerännyt avukseen paljon sitoutuneita toimihenkilöitä. Kokonaistarve on jopa 100 toimihenkilöä. Joukkoon kuitenkin mahtuu vielä.

–Jos haluat olla mukana kesän iloisimmassa marssitapahtumassa, älä epäröi ottaa yhteyttä ja ilmoittautua toimihenkilöksi, Laine rohkaisee koko marssitoimikunnan puolesta.

Minkä viime hetken vinkin piiripäällikkö Laine haluaisi antaa marssijoille?

– Ei kannata lähteä marssille juuri hankituilla uusilla maastokengillä, vaan kannattaa ajaa ne sisään ensin. Nähdään marssilla!


Lisätietoa marssista: www.mpk.fi/kesayonmarssi ja www.facebook.com/mpk.kesayonmarssi


Jaa tämä sivu