TRA ja SRA vetonauloina

Hanna-Kaisa Sadwinski
kuva2v
TRA-kurssilla koulutettiin huoneen haltuunottoa
Tuomas Kaarkoski

Vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta järjestävän Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Lounais-Suomen piirin Kevät2017-harjoitus Säkylässä ja Niinisalossa keräsi yli 300 vapaaehtoista osallistujaa.

– Viikonloppu sujui hirveän hyvin. Meillä oli nyt toistakymmentä kurssia saman viikonlopun aikana. Nyt oli koulutustaidon peruskurssikin, joka toivottavasti avasi taas uusille ihmisille ovia tähän koulutusmaailmaan, harjoituksen tiedottaja Olli Alho kertoi.

Koulutustaidon ja C-ajolupakurssin lisäksi kalenterissa oli muun muassa tulenjohtoa. Alho myöntää, että varsinaiset magneetit olivat kuitenkin TRA1- (taistelu rakennetulla alueella) sekä SRA- (sovellettu reserviläisammunta) kurssi.

Nämä vetävät kyllä aina väkeä. Se on kiinnostavan näköistä ja siitä saa helposti markkinoitavaa materiaalia sosiaaliseen mediaan. Toinen suosiva tekijä on tietysti puskaradio. Ihmiset kertovat kavereilleen, jotka tulevat kokeilemaan ja siitä se pyörä sitten pyörii. TRA-kurssilla oli kolmisenkymmentä osallistujaa ja SRA-puolella yli 50.

Useiden kurssien keskittäminen samalle viikonlopulle palvelee Alhon mukaan järjestäjiä.

– Kun keskitetään tapahtumat tämmöisiksi superviikonlopuiksi, tehostaahan se merkittävästi muun muassa huollon puolta.

kuva1v
Tikkaat eivät ole mikään välttämättömyys. Kuva: Hanna-Kaisa Sadwinski
kuva3v
Reserviläisille suunnattuun C-ajolupakurssiin kuuluu mm. tyyppikoulutusta kuorma-autoilla, ajoharjoittelua maastossa sekä ajonäyte. Kuva: Päivi Tuhkalainen


Jaa tämä sivu