Top 10: Reserviläisen vuoden luetuimmat jutut

Paavo Airo
IMG_2765
Vuoden selkeästi luetuin juttu käsittelee Ilmavoimia.
Paavo Airo Helsinki

Toimitus listasi Reserviläisen vuoden 10 luetuinta nettiartikkelia. Lista on kirjava – luettuimpien joukossa on niin reserviläisiä, Puolustusvoimien erikoisjoukkoja kuin kenraalejakin käsitteleviä artikkeleja.

 

10) Laskuvarjojääkärien koulutuksen käyvät läpi vain harvat, eivätkä sen yksityiskohdat ole kaikille tuttuja. Kattava kuvareportaasi koulutettavien ensihypystä esitteli myös Utin jääkärirykmentin uusia laskuvarjoja. 
"Tällainen on laskuvarjojääkärien ensihyppy – barettijuoksu kruunaa adrenaliinipitoisen suorituksen" 


9) Maavoimat pilotoi vuoden pääharjoituksessaan reserviläisten nopeaa käskemistä. Osa sai kertauskäskyn tekstiviestitse, vaikka heitä muistettiin myös perinteisellä paperisella käskyllä. Kun joukot pitää koota nopeasti, voi tekstiviesti tavoittaa nykyaikana huomattavasti paremmin kuin kirje.
"Reserviläisille kertauskäskyjä tekstiviesteillä"

 

8) Listan kummajainen on julkaistu jo maaliskuussa 2015. Ylennysvälin lyhenemistä viidestä neljään vuoteen koskeva uutinen on kiinnostanut lukijoita vielä vuoden 2016 joulukuussakin, jolloin ylennyksiäkin jaettiin.
"Ylennysväli lyhenee neljään vuoteen"

 

7) Kenraaliksi ylennetään perinteisesti noin 51-vuotiaana, jos tähän valiojoukkoon sattuu pääsemään. Kenraalilla on perinteisesti myös perhe ja kaksi tai kolme lasta. Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori Ilkka Korkiamäki kertoi Reserviläiselle, minkälaiset sotilaat tyypillisesti päätyvät Suomessa kenraaleiksi. Korkiamäki kuuluu itsekin kenraalikuntaan.
"Kenestä tulee kenraali?"

 

6) Sovellettu reserviläisammunta (SRA) on Reserviläisurheiluliiton suosituimpia lajeja. Eversti Asko Valta vieraili SRA:n Suomen mestaruuskisoissa ja oli vakuuttunut, että lajia voitaisiin hyödyntää Puolustusvoimien koulutuksessakin.
"Eversti Valta: Puolustusvoimat voisi ottaa oppia SRA:sta"

 

5) Uutinen armeijan M05-kuosin mallisuojan päättymisestä oli ilouutinen monille reserviläisille. M05-maastopuvut tulivat vapaille markkinoille syksyllä, ja niitä onkin myyty paljon alan liikkeissä.
"M/05-maastopuku vapautuu myyntiin syksyllä"

 

4) Yksi luetuimmista jutuista käsitteli softausta eli värikuulasotaa. Kun 600 pelaajaa kokoontuu Parolaan pelaamaan sotapeliä metsäolosuhteissa, puhutaan suuren luokan tapahtumasta. Monet osallistujat olivat reserviläisiä ja olipa käytössä kalustoakin, muun muassa BMP-1-vaunu.
"Parolassa 600 softaajan sotapeli"


3) Onhan se hienoa, kun ruotsalainen tunnustaa Suomen olevan jossain ylivoimainen Ruotsiin nähden, eikö? Ainakin Aftonbladet-siteeraus ruotsalaisen sotahistorioitsijan lausunnoista on kiinnostanut lukijoita. Lars Gyllenhaal vertaili maidemme puolustusvoimia toisiinsa ja totesi muun muassa Ruotsilla olevan enemmän kenraaleja kuin tykkejä ja että ”Suomi on ylivoimainen”.
"Aftonbladet: Suomi on ylivoimainen"


2) Rauhanturvaajille on postitettu joulukuussa veteraanikortteja. Tammikuun uutinen siitä, että rauhanturvaajat saavat veteraanistatuksen on puhuttanut suomalaisia läpi vuoden.
"Rauhanturvaajille veteraani-status"


1) Listan selkeä ykkönen on artikkeli siitä, miten Ilmavoimat toimisi, jos Suomeen hyökättäisiin. Karjalan lennoston komentaja tiivistää Ilmavoimien tavoitteen hyvin: ”Pyrimme siihen, että suorituskykyämme ei tarvitse koskaan käyttää. Tavoite on, että tänne ei kannata hyökätä, koska täällä tulisi pataan.” 
"Näin Ilmavoimat toimisi, jos Suomeen hyökättäisiin – Tavoite on, että ei kannata, koska täällä tulisi pataan"


Jaa tämä sivu