TJ nolla! 5 020 siirtyy tänään reserviin

Puolustusvoimat
marssilla
Torstaina reserviin siirtyvät 5 020 ovat palvelleet 347 vuorokautta saapumiserässä 2/17.
Paavo Airo

5 020 asepalveluksen saapumiserässä 2/17 suorittanutta siirtyy tänään reserviin. Heistä 244 on naisia. Viikon päästä torstaina 21. kesäkuuta, juuri juhannuksen alla kotiutuu vielä 4 341 henkilöä saapumiserästä 1/18. Heistä naisia on kahdeksan.

Edellisvuonna samaan aikaan kotiutuneiden määrään nähden luvuissa on lievää nousua, Puolustusvoimat kertoo. Kotiutuneiden naisten määrä jatkaa kasvuaan samalla kun asepalveluksen aloittaa yhä useampi nainen.

Viime vuonna reserviin siirtyi ennätysmäärä naisia, ja tänä vuonna heitä haki palvelukseen ennätyksellisen paljon, yli 1 500.  

Eniten väkeä kotiutuu Porin prikaatista, Niinisalon ja Säkylän varuskunnista.

Palveluksen aloittaa heinäkuun 9. päivänä noin 12 500 alokasta. Heistä noin 500 on naisia. Noin 10 000 aloittaa palveluksen Maavoimissa ja loput Meri- ja Ilmavoimissa tai Rajavartiolaitoksella.

Syksyllä opintonsa aloittavilta voi vapautua palveluspaikkoja heinäkuun erään sen jälkeen, kun oppilaitosten pääsykoetulokset on julkaistu. Mahdollisia vapautuvia niin sanottuja äkkilähtöpaikkoja voi tiedustella omasta aluetoimistosta kesä-heinäkuun vaihteessa.Jaa tämä sivu