Tavoitteena 70-80 partiota

Tuomas Kaarkoski
Näyttökuva 2018-03-23 kello 14.29.20
Panssarijotoksen tekijät haluavat järjestää laadukkaan jotoksen jossa ei joudu odottamaan. Kuva vuoden 2015 syysjotokselta.
Tuomas Kaarkoski

Perinteisesti valtakunnallisilla syys- ja talvijotoksilla osallistuvien partioiden määrä on nykyisin huidellut noin 40 tuntumassa. Tulevan syksyn panssarijotoksella rima on hilattu kertaheitosta uusiin korkeuksiin.

– Sellaiset 70–80 partiota pitäisi saada. Siinä on tavoitetta, mutta ei se mikään mahdottomuus ole, kilpailunjohtaja Timo Mörsky toteaa.

Hattulan ja Hämeenlinnan alueella järjestettävän jotoksen taustaryhmä on asettanut kovat tavoitteet, mutta Mörskyn mukaan heillä on hyvä edellytykset myös onnistua. Millään pienellä organisaatiolla tämän kokoluokan jotosta ei vedetä läpi.

– Karkea arvio on, että lähemmäs 150 ihmistä pitää olla pyörittämässä. Kolmisenkymmentä rastia on tulossa ja tarkoitus on, että niillä ei joudu jonottamaan. Suorituspaikkoja on kaavailtu melkein rastille kuin rastille vähintään neljä. Siitähän se nuppiluku nopeasti tulee, Mörsky ynnäilee.

 

Hyvää tukea

Mörskyn mukaan järjestävä taho tukeutuu voimakkaasti sekä MPK:n Hattulan koulutuspaikkaan sekä Panssariprikaatiin, jonka mailla osa jotoksesta tullaan viemään läpi.

– Panssariprikaatiin tukeudutaan luonnollisesti myös materiaalien ja fasiliteettien puolesta. Lähtö ja maalikin ovat prikaatin alueella. Heiltä saadaan jotokseen hyvä tuki Mörsky kertoo.

Mörskyn mukaan myös Hämeenlinnan keskeinen sijainti laskee kynnystä saapua paikalle.

– Jos katsoo vaikka Joensuuta tai viime vuonna syysjotoksen järjestänyttä Raumaa, niin moni maan toisessa reunassa asuva voi kokea matkan liian pitkäksi. Me ollaan aika hyvin keskellä isojen valtavälien äärellä. Siitä tuskin haittaa on.

Mörskyn mukaan panssarijotos ponnistaa nimensä mukaisesti alueelle ominaisista asioista.

– Prikaatin alueella ollaan ja siihen aiheeseen liittyviä juttuja tulee varmasti. Lisäksi olemme yhteistyössä Panssarimuseon kanssa, josta saadaan myös rekvisiittaa jotosta varten.

Kilpailunjohtajan tarkoitus on myös marssittaa partioita kauniissa maisemissa.

– Aulanko on hämäläinen kansallismaisema, josta pyrimme ottamaan tietysti myös hyödyn irti.

 

Kaksi sarjaa

Panssarijotoksella on reserviläis- ja sotilassarjat. Sotilassarja starttaa jo perjantai-iltana yösuunnistuksella, kun taas reserviläissarja ampaisee matkaan lauantaiaamusta. Mörsky vinkkaa, että ammunnasta kiinnostuneille on ainakin luvassa mielenkiintoisia hetkiä.

– Neljä ampumarastia tulee. Siellä on viime kesän SRA:n SM-kisojen järjestäjähenkilöt ampumapuolen vetovastuussa, joten saadaan varmasti vetovoimainen setti sinnekin.

Jotoksen päävastuullisina järjestäjinä toimivat Etelä-Hämeen reserviupseeri- ja reserviläispiireistä Hämeenlinnan ja Janakkalan reserviupseerit sekä reserviläiset.

 

Aikatauluja ja tarkempia jotosohjeita voi lukea Jotoksen omilta sivuilta:

www.panssarijotos.ehrup.net


Jaa tämä sivu