Tapio Peltomäestä MPK:n puheenjohtaja

Janne Kosonen
Peltomäki
Tapio Peltomäki on aiemmin toiminut muun muassa Reserviupseeriliiton puheenjohtajana.
Tuomas Kaarkoski

Toimitusjohtaja Tapio Peltomäki on valittu Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) uudeksi puheenjohtajaksi.

–Nöyrällä mielin otan tämän hienon luottamuksen vastaan. Tämä vaatii oman perehtymisensä. Onneksi istun siinä mielessä tuttuihin pöytiin, että vapaaehtoisen maanpuolustuksen asiat ovat entuudestaan tuttuja ja tiedän keskeisimmät asiat, Peltomäki kertoo.

Peltomäen mukaan MPK:sta nousee tällä hetkellä kaksi asiaa vahvasti esille.

– Ensimmäinen on rahoituskysymys. Kuten nykyinen puheenjohtaja Juha Korkeaoja on tuonut esille, on kestämätöntä, että tässä vaiheessa vuotta ensi vuoden rahoituskehys on yhä auki. Mielestäni MPK:n toimintaa pitäisi katsoa pidemmällä kuin vuoden tähtäimellä. Ei armeijankaan asioita katsota lyhytjänteisesti vuosi kerrallaan. Pitkäjänteisyyttä kaivataan.

Suuri kysyntä

Toinen tärkeä kysymys Peltomäen mukaan on se, miten MPK pystyy vastaamaan sille asetettuihin tehtäviin.

–Isoja harjoituksia on ollut paljon ja kiinnostus suurta. Esimerkiksi Tyyne-harjoitukseen odotettiin noin tuhatta ihmistä, mutta lopulta paikalle tuli tuplamäärä. Kysyntään ja huutoon vastaaminen on iso velvoite.

Vuonna 1958 syntynyt turkulainen aloittaa vuoden 2017 loppuun kestävän toimikautensa ensi vuoden tammikuussa. Peltomäki toimi vuosina 2002–2007 Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtajana. Hän on Tilikeskus-Yhtiöiden toimitusjohtaja ja enemmistöosakas. Yhtiö työllistää viidessä toimistossa yhteensä noin 90 henkilöä.

Tämän lisäksi Peltomäki on tällä hetkellä RUL:n neuvottelukunnan puheenjohtaja, Suomen Marsalkka Mannerheimin perinnesäätiön hallituksen jäsen (2003–) sekä Maanpuolustusyhtiö MPY Oy:n hallituksen puheenjohtaja (2008–). Aiemmin hän on toiminut muun muassa Maanpuolustuksen Tuki ry:n hallituksen jäsenenä, Varsinais-Suomen Reserviupseeripiirin puheenjohtajana sekä Suomen Marsalkka Mannerheimin Metsästysmaja ry:n hallituksen jäsenenä.

Nykyinen puheenjohtaja Juha Korkeaoja on vuoden 2015 loppuun mennessä toiminut yhdistyksen johdossa sääntöjen mahdollistaman maksimiajan eli neljä vuotta.


Jaa tämä sivu