“Suoraan kiinni asioihin”

Tuomas Kaarkoski
mikko
Mikko Halkilahti jatkaa Reserviupseeriliiton johdossa vuoden 2019 loppuun asti.
Tuomas Kaarkoski Lappeenranta

Mikko Halkilahti jatkaa Suomen Reserviupseeriliiton (RUL) puheenjohtajana myös seuraavat kolme vuotta. Salolaiselle reservin kapteenille vuoden alussa alkava puheenjohtajakausi on toinen peräkkäinen.

Lappeenrannassa järjestetyssä kokouksessa Halkilahdella ei ollut vastaehdokkaita. Hän vitsailikin, kuinka juoksukilpailunkin voittaminen tuntuu aina hyvältä, mutta kuinka se tuntuisi vielä paremmalta, jos olisi muitakin kilpailijoita.

Kokouksen jälkeen Halkilahti kuitenkin suhtautui asiaan jo vakavammin ja näki vastaehdokkaan puuttumisen luottamuslauseena hänen toimilleen ensimmäisen puheenjohtajakauden aikana.

– Jos kenttä ei olisi ollut tyytyväinen toimintaani, olisi se varmasti näkynyt myös ehdokasasettelussa.

Halkilahden mukaan toisen puheenjohtajakauden etu on selkeästi siinä, että aikaa vievä opetteluvaihe jää kokonaan pois.

– Olin toki varapuheenjohtajana nähnyt näitä asioita, mutta ei se kuitenkaan täysin valmenna puheenjohtajatehtävään. Nyt tiedän heti missä mennään, kontaktit on luotu ja pääsen suoraan kiinni asioihin. Se on merkittävä etu liitolle ja minulle, kun opetteluvaihe jää pois.

Mitään radikaaleja linjamuutoksia RUL:n johtamiseen ei ole puheenjohtajan mukaan tulossa. Tärkeimmät kohdat löytyvät kolmevuotissuunnitelmasta. Yhden asian Halkilahti haluaa nostaa kuitenkin esille.

– Reservinupseereiden jatkokoulutussuunnitelmia pitäisi saada vietyä systemaattisemmin eteenpäin. Sen eteenpäinvienti on jäänyt Puolustusvoimilta taka-alalle. Meidän reservinupseereille pitäisi saada selkeämmät urapolut ja suunnitelmat siitä, mihin näissä tehtävissä voi edetä.

 

Kuusi vuotta riittää

Heti valintansa jälkeisessä puheessa Halkilahti ilmoitti hänen puheenjohtajaurakkansa päättyvän toisen kauden loppuessa 2019. Kolmannelle kaudelle hän ei enää ole käytettävissä.

– Uskon, että olen siihen mennessä pystynyt antamaan kaikkeni liitolle. Vaihtuvuus on isommassa mittakaavassa kuitenkin hyvästä näistä tehtävissä. Uudet ihmiset tuovat aina uusia ideoitakin. Ja kyllähän kuusi vuotta pitäisi olla riittävä aika saada ajettua kaikki oleelliset asiat valmiiksi, Halkilahti toteaa hymyillen. 


Jaa tämä sivu