Suomesta reserviläisiä Viron pääsotaharjoitukseen –16 maasta yhteensä 6 000 osallistujaa

Tuomas Kaarkoski
leopard_leguan
Leopard Leguan -siltapanssarivaunu kuvattuna Arrow 2017 -harjoituksessa Niinisalossa. Suomalaiset muodostavat Viron Kevadtormissa taistelupioneerijoukkueen ja Leguan-silta-ajoneuvoryhmän.
Paavo Airo Helsinki

Suomen maavoimat osallistuu Viron Kevadtorm 2017 -harjoitukseen 14.–25 toukokuuta. Suomennettuna Kevätmyrsky-harjoitus on Viron puolustusvoimien vuosittainen pääsotaharjoitus. Suomalaisosasto koostuu reserviläisistä ja henkilökunnasta. Sen vahvuus on 66 henkilöä, ja sitä johtaa Porin prikaati. Yhteensä harjoitukseen osallistuu noin 6 000 henkilöä eri maista. 

Jo alkanut Kevadtorm 2017 järjestetään Koillis-Virossa Jõhvin ja Tapan varuskuntien alueilla sekä siviilimailla 8.–26. toukokuuta. Viron ja Suomen lisäksi harjoitukseen osallistuu joukkoja 14 eri maasta. Mukanan on muiden muassa isoja Nato-maita kuten Yhdysvallat, Iso-Britannia, Ranska ja Saksa. Myös Ukraina ja Georgia osallistuvat harjoitukseen.

Suomen 66 osallistujasta 39 on reserviläisiä, kolme varusmiestä ja 24 kuuluu Puolustusvoimien henkilökuntaan. Joukko muodostaa taistelupioneerijoukkueen ja Leguan-silta-ajoneuvoryhmän. Henkilökuntaa työskentelee myös esikunnissa.

Harjoituksen tavoitteena on Maavoimien mukaan kehittää Suomen kansainvälisen valmiusjoukkokoulutuksen käyneiden reserviläisten ja henkilökunnan osaamista ja pioneeritoimintaa monikansallisessa ympäristössä. 


Jaa tämä sivu