Suomalainen komppania aloittaa työnsä Libanonissa

Puolustusvoimat
unifillibanon
Suomalaisia rauhanturvaajia harjoittelemassa ampumaradalla Libanonissa.
Paavo Airo

Suomen Libanoniin lähettämä 160 rauhanturvaajan lisäjoukon pääosa on saapunut operaatioalueelleen. Suomi lisäsi osallistumistaan YK-johtoiseen UNIFIL-operaatioon vastauksena Ranskan vuonna 2015 esittämään avunantopyyntöön. Suomalaiskomppania vapauttaa ranskalaisjoukkoja operaation reservipataljoonasta. Varsinainen operatiivinen toiminta alkaa huhtikuun alusta.

UNIFIL-operaation tarkoituksena on auttaa Libanonin asukkaita luomalla alueelle turvaa sekä varmistamalla humanitaarisen avun onnistuminen.

Suomalaiset partioivat, vartioivat, tarkkailevat ja suorittavat saattuetehtäviä Libanonissa. Lisäksi reservipataljoona kouluttaa Libanonin armeijaa. Pataljoona vahvistaa tarvittaessa muita UNIFIL:n joukkoja, mikäli niihin kohdistuu uhkia. Siksi pataljoonan aseistus ja suorituskyky ovat monipuolisempia kuin muilla. Reservipataljoonalle on koulutettu muun muassa joukkojen hallintaa.

Libanonissa toimii myös irlantilais-suomalainen pataljoona. Yhteensä suomalaisia rauhanturvaajia on Libanonissa noin 340 huhtikuun alusta alkaen.  

 

Lähde: Puolustusvoimat


Jaa tämä sivu