SRA-mestaruudet ratkottiin Oulussa

Sampo Puoskari
3netti
Yhdellä rasteista vihollista piti tulittaa auton takaa.
Sampo Puoskari Oulu

Reserviläisurheiluliiton sovelletun reserviläisammunnan Suomen mestaruuskilpailut järjestettiin 28.7.‒2.8. Oulussa. Järjestelyvastuussa olivat Pohjois-Pohjanmaan reserviupseeri- ja reserviläispiirit. Muutaman viime hetken poisjäännin jälkeen kisaamaan saapui 140 ampujaa, joille ratamestarit Tero Kortetmäki ja Jussi Hiltunen olivat suunnitelleet 12 monipuolista rastia. Torstaina ja perjantaina ammuttiin toimitsijakisa ja lauantaina ja sunnuntaina radalle pääsivät varsinaiset kilpailijat.

Toisen suorituspaikan, Tyrnävän,  vetäytyminen kisasta loppuvaiheessa aiheutti kilpailun teknisen asiantuntijan Matti Kariniemen mukaan hieman ylimääräisiä järjestelyjä, mutta lopulta kaikki rastit saatiin sopimaan Hiukkavaaran ampumaradoille. Kariniemen mukaan kolmen rastin mahduttaminen 300 metrin kivääriradalle oli haastavaa ennen kaikkea aikataulussa pysymisen kannalta, mutta lopulta kaikki toimi suunnitellusti.

Kaikki tyytyväisiä

Kilpailun johtaja Asmo Saarela on tyytyväinen kisojen järjestelyihin ja läpivientiin. Myös ampujien nettifoorumilla on nähtävissä sama tilanne.  Lauantain sateiselle säälle eivät järjestäjätkään voineet mitään, mutta sunnuntaina saatiin ampua poutasäässä.

– Yhtään rastia ei jouduttu hylkäämään, mikä on hieno juttu, Saarela kertoo.

Kisoja oli tekemässä noin sata talkoolaista ja toimitsijaa. Talkootyönä rakennettiin 150 taulutelinettä ja reilut sata seinää, jotka jäivät kisan jälkeen maakunnan ampujien käyttöön.

Tukea puolustusvoimilta ja MPK:lta

Koska kilpailut järjestettiin puolustusvoimien alueella, majoitus hoitui sopivasti vanhassa kasarmirakennuksessa. Sen etuna oli myös muun muassa aseenkäsittelytilojen helppo järjestäminen kasarmin kellariin.

Kainuun prikaatista apuna oli neljä varushenkilöä, jotka avustivat yleisjärjestelyissä ja kisan aikana toimivat lääkintä- ja kuljetustehtävissä. Lisäksi puolustusvoimilta saatiin materiaaliapua.

MPK antoi kilpailujen järjestelyihin sekä itse kisan aikana merkittävää tukea niin tilankäytössä kuin työvoimassa. Lisäksi kisan toiminnan kannalta elintärkeästä muonituksesta vastasivat MPK:n kotuyksikköläiset.

Kaikki kilpailun tulokset löytyvät RESUL:n sivuilta.


Jaa tämä sivu