Sotilaslääketieteen museon näyttely tallennettiin Googlen street viewiin

Wikimedia commons
Sotilaslääketieteen_museo_wikimedia
Sotilaslääketieteen museo sijaitsee Lahden Hennalassa osoitteessa Helsingintie 199.
Paavo Airo Helsinki

Lahden Hennalan Sotilaslääketieteen museo löytyy nyt Googlen street viewistä. Museon näyttelyyn voi siis tutustua Googlen perinteisen katunäkymän tavoin. Museon sisätilat tallennettiin viime viikolla Google street viewiin. Asiasta kertoi Etelä-Suomen Sanomat.

Museon street view -näyttelyyn pääsee täältä. 

ESS:n mukaan Sotilaslääketieteen museo on toinen museo Suomessa, jonka voi kiertää ilmaiseksi netissä. Myös Jyväskylän Alvar Aalto -museo löytyy Googlen street viewistä.

 

”Yliveto formaatti”

Museomestari Seppo Toivonen iloitsee ESS:ssä kulttuuriteosta. Idea oli Toivosen ja Kulttuurikuva ry:n valokuvaajan Markus Hännisen.

– Se on aivan yliveto formaatti. Ihmiset voivat itse päättää, miten kiertävät museossa, ja museo on käytännössä dokumentoitu, Toivonen sanoo.

Sotilaslääketieteen museo on toiminut vuodesta 1983 nyt jo lakkautetun Hämeen rykmentin kasarmien naapurissa. Museossa on esillä toisen maailmansodan aikaista ja sen jälkeistä lääkintä- ja terveydenhuoltoa kuvin ja esinein.

Museo on tänä kesänä auki lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–16. Viimeinen aukiolopäivä on 27. elokuuta. Museon osoite on Helsingintie 199, Lahti. Osa museosta aiotaan siirtää Helsingin Sotamuseoon, kunhan se valmistuu. Loput puretaan ja Lahden Sotilaslääketieteen museo lakkautetaan.


Jaa tämä sivu