Some auttaa jäsenhankinnassa

Vesa Joensuu
Pasi Parkkila2 (Kuva Vesa Joensuu. Raahen Seutu)
Pasi Parkkila on vuoden alusta toiminut Vihannin Reserviläisten puheenjohtajana.
Paavo Airo

Reservin kersantti Pasi Parkkila, 42, on viimeisen kolmen vuoden aikana värvännyt noin 200 uutta jäsentä Reserviläisliittoon. Hän on myös voittanut kolmesti putkeen vuoden jäsenhankintakilpailun. Vuonna 2015 hän värväsi 65 uutta jäsentä.

Vihannin Reserviläisten puheenjohtajana tammikuussa aloittanut Parkkila kertoo etenkin kotiutumassa olevien varusmiesten olevan oivaa kohderyhmää värväykselle.

– Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toiminnan kautta olen päässyt varuskuntiin puhumaan varusmiehille. Heidän lisäkseen mukaan on tullut kaikenikäisiä miehiä ja naisia sekä varusmiespalveluksen suorittamattomiakin. Jopa sellaisia, jotka eivät vielä ole ehtineet armeijaan, Parkkila sanoo. 

Paperikaavakkeet aina saatavilla

Pasi Parkkila kertoo olevan tärkeää, että Reserviläisliittoon liittymiseen käytettäviä paperikaavakkeita on aina saatavilla.

– Otan asian puheeksi sopivissa tilanteissa. Paperikaavake on kaikkein tehokkain, niitä minulta löytyy aina. Kun löytyy joku kiinnostunut, ovat paperit heti valmiina.

Mistä muualta kuin varuskunnista löydät värvättäviä?

– Minulla on monenlaisia luottamustoimia kunta- ja maakuntatasolla. Niiden merkeissä tapaan paljon ihmisiä.

Vihannissa iso yhdistys

Pasi Parkkila on aikaansaava mies. Hän oli ennen puheenjohtajuuttaan Vihannin Reserviläisissä varapuheenjohtajana. Tuohon virkaan päästessään hän ajatteli, että uusia jäseniä täytyy saada. Nyt heitä on Vihannin Reserviläisissä lähes 200.

– Meillä on Pohjois-Pohjanmaan toiseksi isoin yhdistys. Oulu on omaa luokkaansa, mutta on se vähän isompi kaupunkikin.

Noin 3 000 asukkaan Vihanti on nykyään osa Raahea, mutta Raahella on oma yhdistyksensä, Raahen Reserviläiset.

Jäsenhankintakilpailun palkinnon, 500 euroa Parkkila suuntaa tänäkin vuonna Vihannin Reserviläisille.

– Tarvetta rahalle on. Vielä emme ole miettineet, mihin sen käytämme. Aiemmin olemme ostaneet muun muassa yhden käsiaseen palkintorahoilla.

Some on tärkeä

Vihannin Reserviläiset on aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Facebook-sivua päivitetään ahkerasti, ja hiljattain oma Instagram-tilikin aukesi. Parkkila kertoo sosiaalisen median tuoneen mukanaan uusia jäseniäkin liittoon.

– Some on todella hyvä väline ja tätä päivää. Sen kautta on saatu sekä nuorempaa polvea että vanhempaakin väkeä liittymään liittoon. Joku on esimerkiksi nähnyt päivityksen kunniavartiosta ja ottanut yhteyttä, miten voi liittyä.

Reserviläisliiton jäsenmäärä on korkeampi kuin koskaan, yli 37 000. Parkkila uskoo maailmanpoliittisen tilanteen lisäksi järjestöjen tiedottamisen vaikuttaneen siihen, että uusia jäseniä on saatu liittymään paljon.

– Maanpuolustusasiat ovat paljon julkisuudessa, ja järjestöjen tiedottaminen on parantunut. Myös liitto on kannustanut kovasti jäsenhankintaan ja reagoinut parin vuoden takaiseen notkahdukseen jäsenmäärässä. 

Pasi Parkkila

42-vuotias reservin kersantti.

Vihannin Reserviläisten puheenjohtaja.

Suorittanut varusmiespalveluksen Pohjois-Suomen viestipataljoonassa Oulussa. Saapumiserä 1/92.

Harrastuksina maanpuolustustoiminta ja luottamustehtävät kunnallis- ja maakuntatasolla.

Työskentelee valimotyöntekijänä. Käynyt ammattikoulun autonkuljettajalinjan.


Jaa tämä sivu