SK: Vihreätkin vaatii armeijalle lisärahoitusta

Mikael Nyman / Puolustusvoimat
Jurmot
Puolustusvoimat käyttää Jurmo-luokan veneitä miehistönkuljetuksiin. Ville Niinistö sanoo, että Ruotsin kanssa voitaisiin tehdä yhteistä merivalvontaa.
Paavo Airo

Oppositiopuolue vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoo Suomen Kuvalehden haastattelussa muuttaneensa mielensä yhdessä asiassa.

– Asia, jossa olen muuttanut mieltäni, on Puolustusvoimien toimintakyky. Sitä pitää vahvistaa, ja tällaisena aikana tarvitaan lisärahoitusta, Niinistö sanoo Suomen Kuvalehdelle.

Näin ollen oppositiopuolue vihreät on siis asiassa samoilla linjoilla hallituksen kanssa. Lausunto on sikäli harvinainen, ettei Puolustusvoimiin satsaaminen perinteisesti ole ollut vihreille mikään ykkösprioriteetti.

Ville Niinistö kannattaa yhteistyötä

Ville Niinistö sanoo, että epävakaassa Euroopassa Suomen on vahvistettava kansallisia instituutioita ja lisättävä yhteistyötä EU:n kanssa. Niinistö sanoo SK:ssa kannattavansa myös mahdollisimman tiivistä yhteistyötä Ruotsin kanssa.

– Yhteinen merivalvonta ja yhteinen ilmavalvonta ovat mahdollisia, Niinistö sanoo.

Viime viikolla Ville Niinistö esitti Vihreillä puheenjohtajapäivillä pitämässään puheessa myös poliisin vahvistamista ja kenttätyön määrän kasvattamista. Tähän hän vaati varattavaksi riittäviä määrärahoja.


Jaa tämä sivu