Savola ei hae enää puheenjohtajaksi

Tuomas Kaarkoski
mikkovr
Mikko Savola jatkaa Reserviläisliiton puheenjohtajana marraskuun liittokokoukseen saakka. Tämän jälkeenkin hän jatkaa puolustusvaliokunnan jäsenenä ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunnan puheenjohtajana.
Tuomas Kaarkoski Helsinki

Reserviläisliiton nykyinen puheenjohtaja Mikko Savola ei asetu ehdolle, kun Reserviläisliitolle valitaan syksyllä puheenjohtajaa.

Istuva puheenjohtaja perustelee päätöstään ajankäytöllisillä syillä. Savolan perheeseen on lokakuussa syntymässä toinen lapsi.

– Pari kuukautta tässä on mietitty. Laskeskellessani kalenterimerkintöjäni ja luottamustehtäviäni ja käydessäni pohdintaa vietetystä ajasta kodin päässä olen tullut siihen tulokseen, että haluan antaa lisää aikaa perheelleni ja olla enemmän mukana lasteni arjessa. Asioita piti laittaa tärkeysjärjestykseen, toista kauttaan eduskunnassa keskustan kansanedustajana istuva Savola toteaa.

Savola halusi kertoa päätöksestään jo tässä vaiheessa, jotta Reserviläisliitolle jää aikaa kartoittaa uusia ehdokkaita puheenjohtajavaaleihin, jotka käydään seitsemän kuukauden kuluttua Lappeenrannan liittokokouksessa.

– Toivon, että uudeksi puheenjohtajaksi on useita ehdokkaita ja paikasta syntyy aitoa keskustelua ja kilpailua. Samalla uskon äänestyksen aktivoivan myös meidän kenttäväkeä.

 

Maanpuolustus kulkee mukana

Syksyllä neljä vuotta puheenjohtajana toiminut Savola on tyytyväinen suuntaan, johon Reserviläisliitto on viime vuosina mennyt. Suurimmaksi ponnistukseksi hän nostaa viime vuoden, jolloin liitto juhli 60-vuotista taivaltaan näyttävästi läpi vuoden.

– Paljon olemme saaneet yhdessä aikaan. Taloutemme on parantunut, entistä useampi tietää Reserviläisliiton ja jäsenmäärämme on hyvässä nousukiidossa. Tämä on ollut hienoa aikaa ja olen kiitollinen siitä, että olen saanut tehdä näitä töitä loistavien ihmisten kanssa. Kiitos näistä edellä mainituista asioista kuuluu koko joukkueelle, Savola maalailee.

Aivan kaikki ei ole kuitenkaan mennyt nappiin, sen Savolakin myöntää. Seinäjoen vuosikokouksessa kaatunut sääntömuutosehdotus, joka olisi tuonut liitolle taloudellisia säästöjä, oli Savolalle pettymys.

– Äänestys on äänestys, siinä voi käydä miten tahansa. Enemmän tässä kismittää se, mitä olemme RES:n hallituksessa asiasta keskustelleet ja vieneet yksimielisesti eteenpäin. Meillä on vahva pelisääntökeskustelun paikka hallituksessa sen jäsenten vastuista ja velvoitteista hallitustyötä kohtaan ja sen jäsenten alueiden ja liiton välillä toimimisesta. Jos on selkeästi eri mieltä, siitä on pystyttävä keskustelemaan jo hallituksessa ja neuvottelemaan etukäteen. Kyse on luottamisesta. Tämä oli enemmän se pettymyksen aihe kuin itse äänestyksen lopputulema.

Savola kiistää, että hallituksen tappioksi kääntynyt äänestys olisi ollut mikään alkusysäys päätökselle jättää hakematta kolmannelle puheenjohtajakaudelle. Uudistuksen hän uskoo toteutuvan ajan myötä joka tapauksessa.

– Hallintorakenteen uudistus pitää tehdä. Siitä pitää malli tuoda Lappeenrannan kokoukseen päätettäväksi. Kysytään yhdistyksistä mielipidettä asiaan liittyen ja katsotaan mitä ehdotuksia kentältä tulee.


Jaa tämä sivu