Saksasta partioita Talvijotokselle

Tuomas Kaarkoski
2IMG_0162-7
Talvijotoksella liikutaan perinteisesti suksilla.
Paavo Airo

Maaliskuun Talvijotos kiinnostaa saksalaisia. Jotosjohtaja Jussi Hirvonen kertoo, että Saksasta on tulossa noin neljä kadeteista koostuvaa partiota.

– Myös Italiasta on osoitettu kiinnostusta, ja Virosta voi tulla pari partiota. Suomalaispartioita on ilmoittautunut kymmenkunta, Hirvonen sanoo.

Järjestäjät odottavat partioiden lopullisen määrän asettuvan 20:n ja 30:n välille. Talvijotos järjestetään Liperin Ylämyllyllä Pohjois-Karjalassa 5.–6.3.2016. Partioita on ilmoittautunut jo sen verran, että Jotos pystytään varmasti järjestämään. Ilmoittautumisaika päättyy 15.2. 

Startti Tuntemattoman hengessä

Talvijotos kulkee tänä vuonna myös nimellä Paloaukean Talvijotos. Jotos siis alkaa saman paikan vierestä kuin Tuntematon Sotilas -kirja – eli Paloaukean vierestä. Maasto on Hirvosen mukaan vaihtelevaa, pohjoiskarjalaista metsämaastoa.

– Vesistöä ja harjumaisemia on paljon. Rastipaikat on suunniteltu hyviä maastokohtia hyödyntäen, mutta kartanluku on tarpeellista.

Talvijotoksen sääntöjen mukaisesti sarjoja on vain yksi, eikä sotilassarjaa ole erikseen. Rasteista noin kaksi kolmasosaa on sotilastietoja ja taitoja mittaavia.

Valtakunnallisia Jotoksia ei juuri ole Pohjois-Karjalassa ollut.

– Luvassa on liikunnan lisäksi hengenravintoa Pohjois-Karjalassa sekä monipuolisia tehtävärasteja, Hirvonen lupaa.

Rasteja on yhteensä noin 20. Reitin pituus on lauantaina noin 20 kilometriä ja sunnuntaina 15 kilometriä, lisärastien kanssa tulee vielä 5 kilometriä lisää.

Jotokselle osallistuminen ei edellytä maanpuolustusjärjestön jäsenyyttä tai suoritettua varusmiespalvelusta. Asevelvolliset osallistujat saavat kuitenkin Jotoksesta kaksi rinnasteista kertausharjoitusvuorokautta.

Ilmoittautumiset: http://www.mpk.fi/Default.aspx?tabid=943&id=87633

Jotoksen nettisivut: www.jotos.fi/talvijotos2016


Jaa tämä sivu