Saapumiserä 1/16 aloittaa tänään palveluksen

Puolustusvoimat
Alokkaat
Uusi saapumiserä pääsee aloittamaan palveluksensa talvisissa pakkasolosuhteissa.
Paavo Airo Helsinki

Uusi saapumiserä astuu tänään maanantaina 4. tammikuuta palvelukseen. Saapumiserässä 1/16 alokkaita on noin 12 000. Viime vuosina vuoden ensimmäisen saapumiserän suuruus on ollut suunnilleen samaa luokkaa. 

Enemmistö, noin 10 000 alokasta, aloittaa palveluksensa Maavoimissa. Heistä noin 240 on vapaaehtoisia naisia. Maavoimien alokkaista suurin osa aloittaa palveluksen Karjalan, Porin ja Kainuun prikaateissa. Jokaisessa uusia varusmiehiä on yli 2 000.

Saapumiserä 1/16 on ensimmäinen, joka testaa palvelusajan uudenlaista rytmittämistä. Jääkäriprikaatin Lapin jääkäripataljoonassa varusmiehet palvelevat kymmenen peräkkäistä päivää, minkä jälkeen on neljä lomapäivää. Perinteistä pidemmillä viikonloppuvapailla pyritään auttamaan varusmiehiä jaksamaan paremmin. Kokeilua jatketaan vuoden loppuun saakka.

Myös varusmiesten erityistehtäviin haku alkaa maanantaina. Tässäkin saapumiserässä etsitään muiden muassa combat-kuvaajia, ohjelmoijia sekä toimittajia Ruotuväki-lehteen. Lisätietoja erityistehtävistä löytyy osoitteesta erityistehtavat.puolustusvoimat.fi.

Niin uudet alokkaat kuin reserviläiset tai vaikka kotijoukotkin voivat testata tietämystään varusmiespalveluksesta Puolustusvoimien Inttivisassa osoitteessa www.inttivisa.fi.  


Jaa tämä sivu