”Reserviupseereilta saa ja pitää vaatia”

Lotta Hietaniemi-Sipakko
hamina_rul85
Reserviupseeriliiton jäsenet laskivat puheenjohtajansa Mikko Halkilahden johdolla seppeleen kaatuneiden upseerien muistopatsaalle.
Tuomas Kaarkoski Hamina

Reserviupseeriliiton 85-vuotisjuhlavuoden pääjuhla vietettiin perjantaina Haminassa tutuissa Reserviupseerikoulun maisemissa.

Kaatuneiden upseerien muistopatsaan juurella pidetyn seppelenlaskun jälkeen Maneesissa järjestetyn juhlatilaisuuden avajaissanat lausunut liiton puheenjohtaja Mikko Halkilahti painotti puheessaan reservinupseerien omaa vastuuta itsensä kehittämisessä.

­— Puolustusvoimien antamat kertausharjoitukset, vapaaehtoiset harjoitukset ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kurssit vievät reservinupseeria eteenpäin reservinupseerin uralla kohti haastavampia tehtäviä.

Halkilahden mukaan on täysin kohtuullista, että reservinupseereilta voi myös vaatia paljon.

— Reserviupseerilta voi ja pitää odottaa eniten silloin, kun isänmaan etu sitä vaatii. Koulutettu, kenttäkelpoinen, oikeudenmukainen, rohkea, kannustava ja esimerkillinen, tällainen on suomalainen reserviupseeri.


Yhteistyö toimii

Tilaisuudessa puhunut Reserviupseerikoulun johtaja eversti Markku Hutka sanoi olevansa otettu, kun RUL valitsi juhlansa paikaksi nimenomaan Haminan ja RUK:n.

— Suomen Reserviupseeriliiton toiminnalla on aina ollut maassamme keskeinen merkitys niin osaamisen kuin maanpuolustahdonkin ylläpitämisessä.  Yhteistyö Reserviupseeriliiton kanssa on Puolustusvoimien näkökulmasta katsottuna kaikilla tasoilla hyvällä mallilla, Hutka totesi ja lisäsi toivovansa piireiltä ja alueilta ehdotuksia yhteistyön parantamisesta entistä kovemmalle tasolle.

Hutkan mukaan reserviupseerien tärkeys Suomelle on ollut aina merkittävä.

— Reserviupseerikoulutuksen tärkeys Puolustusvoimien poikkeusolojen suorituskyvyn luomisessa on ollut ja on edelleen,  ja tulee olemaan jatkossakin keskeinen. Reserviupseerikoulutuksesta on vuosikymmenien aikana kasvanut instituutio suomalaiseen yhteiskuntaan.

Juhlapäivä huipentui Haminan Bastionissa pidettyyn Hamina Tattoon Marssishow’hun. Kuvia juhlinnasta löydät RUL:n Instagram-tililtä.

 


Jaa tämä sivu