Reserviläisliitto tavoittelee säästöjä

Reserviläisliitto
Oulun-syyskokous
Liittokokouksia järjestettäisiin uudistuksen myötä kerran kolmessa vuodessa. Kuva Oulun syyskokouksesta.
Paavo Airo

Reserviläisliitto tavoittelee tuntuvia vuosittaisia säästöjä hallintouudistuksella. Pyrkimyksenä on vähentää liittokokousten määrää sekä supistaa tuntuvasti liittohallituksen kokoa. Uudistuksen myötä Reserviläisliitto säästäisi arviolta noin 25 000 euroa vuodessa.

Asia käsitellään Reserviläisliiton vuosikokouksessa Seinäjoella 16. huhtikuuta. 

 

Liittohallituksen jäsenten määrä vähenisi kolmannekseen

Liittohallituksessa on tällä hetkellä 27 jäsentä sekä puheenjohtaja. Uudistuksen myötä se pienenisi muotoon 9+1. Pienempi liittohallitus on edullisempi ja helpompi koota.

– Monet järjestöt ovat siirtyneet hyvinkin pieniin hallituksiin. Tavoitteenamme on koota pienempäänkin liittohallitukseen sekä asiantuntijoita että alueellista tuntemusta, Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg sanoo.

Pienempi liittohallitus voisi myös käsitellä sujuvammin asioita sähköisesti, esimerkiksi internetissä tapahtuvien videopuhelujen välityksellä. Noin 30 henkilöä eivät voi pitää videokonferensseja niin, että kaikki pääsevät ääneen.

– Meillä on uusi sähköinen Videovisit-kokousjärjestelmä hankittuna. Nyt kun hallitus on kokoontunut, on täytynyt saada noin 30 henkilön aikataulut sopimaan yhteen. Pienempi hallitus on dynaamisempikin, Nyberg sanoo.


Säästöt vähentäisivät paineita nostaa liittomaksua

Tähän asti Reserviläisliitto on järjestänyt liittokokouksen kaksi kertaa vuodessa. Jatkossa se tultaisiin järjestämään kerran kolmessa vuodessa, koska sen on katsottu riittävän. Nybergin mukaan kahden vuosittaisen liittokokouksen järjestäminen on maksanut Reserviläisliitolle noin
15 000 euroa. Kuluja syntyy muun muassa matkustamisesta, majoittumisesta ja syömisestä.

Nybergin mukaan liittohallituksen kulut tulisivat laskemaan vuosittain arviolta noin 25 000 eurosta 10 000 euroon. Yhteensä siis Reserviläisliitto säästäisi hallintomuutoksilla noin 25 000 euroa vuodessa.

– Säästöjen myötä paineet nostaa liittomaksua vähenisivät. Voisimme myös kehittää toimintaamme, mutta siitä, miten rahat konkreettisesti käytettäisiin, ei ole vielä tehty linjausta. Ensin on tehtävä päätös hallintoremontista, Nyberg sanoo.


Jaa tämä sivu