Reserviläisliitolle lähes 3000 uutta jäsentä

Paavo Airo
IMG_9594
Yhä useampi Reserviläisliittoon liittyneistä on alle 40-vuotias.
Tuomas Kaarkoski

Vuosi 2016 on ollut jäsenmäärän kasvun suhteen erinomainen Reserviläisliitolle. Vuotta on vielä hieman jäljellä, mutta liiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg arvioi uusien jäsenten lukumäärän asettuvan 2700–2800 väliin.

– Ennätystasolla ollaan menossa. Lisäksi tulijoissa näyttäisi olevan aiempaa enemmän alle nelikymppisiä, joka on hieno asia, Nyberg toteaa.

Nybergin mukaan liiton jäsenkehitys sai aikanaan ison lisäsysäyksen Ukrainan kriisin alkamisesta. Hän uskoo nykyisin geopoliittisen tilanteen tuovan yhä lisää jäseniä, mutta samalla Nyberg toteaa myös Reserviläisliiton parantuneen viestinnän pitäneen kasvupiikkiä yllä.

– Ulkoistimme mediaviestinnän Kaiku Helsingille ja näkyvyys kaikissa kanavissa on kasvanut sen jälkeen. Se oli selkeästi toimiva ratkaisu. Lisäksi meillä on ollut puheenjohtaja, joka on sanavalmis ja ottaa mielellään kantaa maanpuolustuksellisiin asioihin, Nyberg viittaa vuodenvaihteessa puheenjohtajan paikalta väistyvään Mikko Savolaan.

Reserviläisliiton jäsenmäärä pyörii tällä hetkellä 37 000 ihmisen tuntumassa, joka tekee Reserviläisliitosta Suomen suurimman maanpuolustusjärjestön. 40 000 jäsenen rajapyykin Nyberg uskoo rikkoutuvan lähivuosina.

Haasteitakin tosin riittää yhä. Poistuvien jäsenten vuosimäärä huitelee parin tuhannen korvilla.

– Jäsenkierto on meillä vielä liian kovaa ja pidempiaikaisessa sitouttamisessa meillä riittää yhä parannettavaa.

 


Jaa tämä sivu