Reserviläiset harjoittelivat Virossa

MPK
P1040412
Suomalaisten osallistuminen HUNT 2016 -harjoitukseen Virossa oli osa MPK:n ja Kaitselitin yhteistyötä.
Paavo Airo

Kaksi suomalaisista reserviläisistä koostunutta ryhmää osallistui viime viikonloppuna HUNT 2016 -sotaharjoitukseen Virossa. Harjoitus oli osa Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen ja Viron Kaitseliitin yhteistyötä. Vapaaehtoisen maanpuolustusjärjestö Kaitseliitin järjestämän harjoituksen kokonaisvahvuus oli noin 1 300 henkilöä, joista 14 oli suomalaisia. Osa suomalaisista toimi tarkkailijoina ja osa osallistui taisteluharjoitustoimintaan perjantaista sunnuntaihin. Mukana oli myös pieni määrä latvialaisia ja liettualaisia. Osallistujia oli myös Viron puolustusvoimista, vaikka harjoituksen järjestäjä oli Kaitseliit.

Maanpuolustuskolutusyhdistyksen Uudenmaan koulutus- ja tukiyksikön tiedottaja Jarkko Törmänen kertoo yhteistyön virolaisten kanssa sujuneen harjoituksessa esimerkillisen hyvin. Suomalaiset pärjäsivät englannilla ja suomella, ja virolaisten hyvä rutiini harjoituksista ja motivaatio välittyivät kaikesta tekemisestä.

– Isot kiitokset Kaitseliitille ja erityisesti vänrikki Alar Olupille, joka toimi isäntänämme, yliluutnantti evp Törmänen lausui koko suomalaisosaston puolesta.

Suomalaiset reserviläiset saivat HUNT 2016 –harjoituksesta hyvää kokemusta erilaisista toimintatavoista sekä pääsivät tutustumaan erilaisiin aseisiin.

HUNT-harjoitus järjestetään Virossa vuosittain. Päätöstä siitä, millä tavalla suomalaiset osallistuvat vuoden 2017 HUNT-harjoitukseen, ei ole vielä tehty, mutta tarkoituksena on, että suomalaiset ovat jollain tavalla mukana silloinkin.

Kaitseliitin Tallinnan malevaan eli piiriin kuuluva Toompea malevkond julkaisi Youtubessa videon harjoituksesta.


 


Lue myös

Suomalaisia reserviläisiä sotaharjoitukseen ViroonJaa tämä sivu