Raikas lisäys kisakalenteriin

Henri Juvonen
ToughViking 0020 haj 4740
Tough Viking-kisan uskotaan houkuttelevan erityisesti nuoria reserviläisiä.
Tuomas Kaarkoski Helsinki

Reserviläisjärjestöt ovat tehneet yhteistyösopimuksen Pohjoismaiden suurimman esteratakilpailun Tough Vikingin kanssa. Kisa sisältää mitä erilaisempia rasteja alkaen vesiesteiden ylityksestä, amerikkalaisen jalkapallon pelaajien ohi rynnimisestä ja palavien puiden yli hyppimisestä aina perinteiseen mudassa ryynäämiseen.

Viime syksynä ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty tapahtuma oli menestys. Helsingin kilpailu saavutti paljon julkisuutta ja osallistujia.

– Tough Viking -konsepti kiinnostaa meitä, koska arvelemme sen kiinnostavan erityisesti nuoria reserviläisiä, joita on ollut vaikea houkutella perinteisen reserviläisliikunnan pariin. Myös Puolustusvoimien kiinnostus kisaa kohtaan vaikutti asiaan, Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg viittaa puolustusvoimien ja kilpailujärjestäjän alkuvuodesta solmimaan yhteistyösopimukseen.

Nyberg uskoo, että kilpailun hyvän markkinointikoneiston kautta on mahdollista tavoittaa paljon varsinkin nuorempaa reserviläiskaartia.

Toivomme määrätietoista yhteistyötä, jonka pohjana on reserviläisille rakennettu, oma osallistumiskonsepti. Odotamme myös jatkuvaa, tiivistä ja loppua kohti kiihtyvää markkinointia, jota voimme toteuttaa yhdessä kisan kohderyhmään eli nuoriin reserviläisiin. Lisäksi toivomme luonnollisesti näkyvyyttä reserviläisten osallistumiselle.

Myös talvikisa

Helsingin Kaisaniemessä kisataan taas syyskuun alussa, mutta sitä ennen estekilpailu suuntaa pohjoiseen Leville, jossa kilpaillaan 14. maaliskuuta Arctic Tough Viking –kilpailu. Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton, Maanpuolustuskiltojen liiton ja Suomen Rauhanturvaajaliiton jäsenet saavat ilmoittautumishinnasta 25 prosentin alennuksen ilmoittautumalla kisaan verkkosivuilla toughviking.fi ja käyttämällä koodia RESUL.

– Yhteistyön aloittamiseen vaikutti paitsi itse haastava kilpailu myös se, että yhteistyön avulla meillä on mahdollisuus tarjota kilpailu omille jäsenillemme normaalia osanottomaksua edullisemmin, Reserviupseeriliiton toiminnanjohtaja Janne Kosonen toteaa.

Kilpailuihin voi osallistua yksilönä, taisteluparin kanssa tai joukkueena.

– Tough Viking on mielenkiintoinen uusi tapahtuma, jossa reserviläisetkin pääsevät testaamaan kuntoaan tosissaan, mutta ei liian vakavasti, Kosonen jatkaa.

Levi Arctic Tough Viking kisataan 14. maaliskuuta ja Helsingin Tough Viking -kisa järjestetään 5. syyskuuta.Jaa tämä sivu