Panssarimuseon joukkorahoituskampanja onnistui –vanhat vaunut saadaan suojaan

Seppo Simola
tankit
Panssarimuseon tankkeja rivissä. Säiden armoilla olleet vaunut pääsevät suojaan, jonka rakentaminen alkaa vuoden päästä.
Paavo Airo Helsinki

Parolan Panssarimuseon joukkorahoituskampanja on ylittänyt minimitavoitteensa 60 000 euroa.  Rahaa on kerätty, jotta vanhat panssarivaunut saataisiin suojaan rinnekatokseen. Museon ulkonäyttelyrinteessä on kokoelma Suomen sodissa käytettyjä panssarivaunuja, jotka ovat olleet vailla sateensuojaa pääosin vuodesta 1961. Nyt kun rahaa on kerätty 63 575 euroa (24.10.2016), voivat katoksen rakennustyöt alkaa syksyllä 2017.

– Katokset parantavat museovieraiden viihtyvyyttä, mahdollistavat ulkonäyttelyn ympärivuotisen aukiolon sekä ainutlaatuisen panssarihistorian säilymisen jälkipolville, Panssarimuseon johtaja Timo Teräsvalli kertoo.

Hämeen Sanomat kertoi aiemmin tänä syksynä, että Japanista on lahjoitettu huomattava määrä rahaa kampanjaan. Japanilaiset turistit ovat myös tuttu näky Panssarimuseossa. Hämeen Sanomien mukaan heitä on kiinnostanut erityisesti maailman ainoa jäljellä oleva BT-42-panssarivaunu. Japanilaiset haluavat pelastaa BT-42:n, kommentoi Hämeen Sanomien haastattelema ja ilmiötä läheltä seurannut Yusuke Ota syksyllä. BT-42 on tullut japanilaisille tutuksi Suomusume-sarjakuvan kautta. 

Joukkorahoitukseen voi yhä osallistua osoitteessa mesenaatti.me. Kahden katoksen rakentamisen kokonaisbudjetti on 400 000 euroa, josta joukkorahoituskampanjan koko osuudeksi on asetettu 200 000 euroa. Projektia suojelee ministeri Elisabeth Rehn.


Liittyy aiheeseen:

21.6.2016 Joukkorahoituksella vaunut suojaan


Jaa tämä sivu