Paikallisjoukot harjoittelevat näkyvästi ensi viikolla

Puolustusvoimat
PAPU116  poliisi
Paikallisjoukot ja poliisi harjoittelivat yhteistoimintaa viime vuonna Maavoimien paikallispuolustusharjoituksessa.
Paavo Airo

Maavoimien paikallisjoukot harjoittelevat ensi viikolla pääkaupunkiseudulla, Oulun seudulla sekä Kaakkois-Suomessa. Paikallispuolustusharjoitukset järjestetään 6.–10. maaliskuuta. Kolmen harjoituksen yhteenlaskettu kokonaisvahvuus on noin 2 160 henkilöä. Harjoituksiin osallistuu reserviläisten lisäksi varusmiehiä ja Puolustusvoimien henkilökuntaa sekä muita viranomaisia.

Harjoituksiin liittyy vaativia moniviranomaistilanteita, joissa harjoitellaan käytännön johtamistoimintaa ja yhteistyötä eri viranomaisten kesken siviiliväestön keskuudessa. Tavoitteena on parantaa paikallisjoukkojen valmiutta ja suorituskykyä sekä kehittää viranomaisten välistä yhteistoimintaa alueilla.

Kaartin jääkärirykmentin johtaman KEHÄ17-harjoituksen vahvuus on noin 800 henkilöä. Harjoitusjoukot liikkuvat erityisesti Länsimäellä, Vuosaaressa, Laajasalossa, Herttoniemessä, Viikinmäessä ja Santahaminassa. Kainuun prikaatin johtaman OULU17-harjoituksen vahvuus on noin 630 henkilöä ja harjoitus näkyy Oulun keskustassa, satamassa, lentokentällä ja Hiukkavaarassa. Karjalan prikaatin johtaman KYMI1/17-harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 730 henkilöä ja joukot harjoittelevat Pahkajärvellä, Kouvolassa, Mikkelissä ja Haminassa.

 

Reserviläisiä, jotka suojaavat kohteita

Paikallisjoukot ovat kevyesti varustettavista reserviläisistä koostuvia kohteita suojaavia joukkoja. Niiden tehtäviä ovat myös joukkojen perustaminen sekä viranomaisyhteistyö. Joukkoja on koko maassa.

Paikallisjoukkoja koulutetaan kertausharjoituksissa, vapaaehtoisissa harjoituksissa ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kursseilla.


Jaa tämä sivu