Operaatio ”Tuntematon rauhanturvaaja” tuo joululahjan lähes 500 suomalaiselle rauhanturvaajalle maailmalla

Ranskan asevoimat
Partio / Ranskan asevoimat
Suomalaisia rauhanturvaajia Libanonissa.
Paavo Airo

Suomen Rauhanturvaajaliitto ja Sotilaskotiliitto haluavat tänä jouluna muistaa jokaista suomalaista rauhanturvaajaa lahjalla. Liittojen yhteinen joulupakettioperaatio on nimetty ”Tuntemattomaksi rauhanturvaajaksi”. Paketit jaetaan lähes 500 rauhanturvaajalle ympäri maailman, Afrikasta Afganistaniin.

Paketit matkaavat rauhanturvaajille rahtikuljetuksin. Lahjojen takana ovat liittojen lisäksi kirjailija Juha Vuorinen, Wihuri oy Aarnio/Metro, Orkla Suomi, Finncandy, Leader sekä Säkylän Sotilaskotiyhdistys ja Sotilaskotiliitto villasukin, Rauhanturvaajaliiton tiedotteessa kerrotaan. Villasukkien ja kirjojen lisäksi paketit liittynevät siis ainakin syötävään.

Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, prikaatikenraali evp. Mauri Koskela toivoo paketin tuovan jokaiselle rauhanturvaajalle ripauksen joulurauhan vaalimisen arvoista henkeä.

– Joulu kriisinhallintaoperaatiossa on ikimuistoinen. Samalla siihen voi sisältyä haikeutta ja kaipuuta kotiväkeä ja ystäviä kohtaan. Me Rauhanturvaajaliitossa haluamme muistaa Suomen virallisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan toimeenpanijoita eli rauhanturvaajia joulujuhlan hetkellä konkreettisen tuen eli joulupaketin muodossa, Sotilaskotiliiton tuella, Koskela sanoo tiedotteessa.

– Samalla ilmaisemme kunnioitustamme suomalaisten rauhanturvaajien työtä ja uhrautumista joulun eteen ”siellä jossain”. Kiitän samalla kaikkia joulupakettiin tuotteitansa lahjoittaneita yhteistyökumppaneita ja Sotilaskotiliittoa hankkeen toteuttamisesta, hän jatkaa. 


Jaa tämä sivu