”Nyt päätämme millainen puolustus meillä tulevaisuudessa on”

Puolustusvoimat
talviampuja
Vahvaa puolustusta ylläpidettävä –nimellä kulkeva Reserviläisliiton vaaliohjelma kattaa kymmenen kohtaa, joiden avulla liitto haluaa nostaa Suomen puolustuksen tulevaisuuden isoksi teemaksi tulevissa eduskuntavaaleissa.
Tuomas Kaarkoski Helsinki

Koko Suomea on puolustettava, yleinen asevelvolisuus säilytettävä ja puolustusmäärärahat on saatava riittävälle tasolle. Siinä tiivistetysti Reserviläisliiton vaaliohjelma lähestyviä eduskuntavaalien suhteen.

Liitto haluaa mainitut kolme kohtaa kirjattavaksi tulevaan hallitusohjelmaan puolustuksen ylläpitämisen ja kehittämisen pohjaksi.

– Reserviläisliitto haluaa nostaa puolustuksemme tulevaisuuden vakavaan keskusteluun vaalikampanjoinnin yhteydessä. Pian päättyvällä vaalikaudella tehtyjen määrärahaleikkausten johdosta puolustusjärjestelmämme on nyt vedenjakajalla. Jos esitettyä lisärahaa ei saada, ei nykyistä itsenäistä ja koko maan kattavaa puolusta kyetä enää kovin montaa vuotta ylläpitämään, Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg toteaa.

Nybergin mukaan vaaliohjelmalla pyritään vaikuttamaan sekä äänestäjiin että Arkadianmäelle pyrkiviin ehdokkaisiin.  Tulevaa vaalikautta toiminnanjohtaja pitää erityisen tärkeänä maanpuolustuksen osalta.

– Nyt päätämme siitä millainen puolustus meillä tulevaisuudessa on. Lisäksi eteen tulee isoja kalustopäätöksiä kuten mm. Hornetien korvaajan hankinta. Haluamme myös vaikuttaa hallitusohjelmavaiheessa, jotta asettamamme tavoitteet huomioitaisiin tulevalla hallituskaudella puolustusvoimia kehitettäessä. 

Puolustus kantavaksi teemaksi

Vahvaa puolustusta ylläpidettävä –nimellä kulkeva Reserviläisliiton vaaliohjelma kattaa kymmenen kohtaa, joiden avulla liitto haluaa nostaa Suomen puolustuksen tulevaisuuden isoksi teemaksi tulevissa eduskuntavaaleissa.

Turvallisuuspolitiikka ja maanpuolustus ovat puhuttaneet suomalaisia muutenkin paljon viime aikoina. Yksi painava syy tähän on ollut pitkittynyt konflikti Ukrainassa. Nyberg uskoo Venäjän toimien Ukrainassa nostaneen myös suomalaisten kiinnostusta turvallisuuspolitiikkaa kohtaan.

– Ukrainan tapahtumat ovat herättäneet monet suomalaiset reaalipolitiikan karuun todellisuuteen. Sotilaallisen voimankäytön aika Euroopassakaan ei ole ohi, kuten moni kuvitteli vielä pari vuotta sitten. Tämä on näkynyt muun muassa siinä, että kansalaisten enemmistö kannattaa nyt puolustusmäärärahojen korottamista, toiminnanjohtaja toteaa.

Nybergillä on selkeä viesti niille äänestäjille, jotka vielä pohtivat omaa ehdokasvalintaansa.

– Äänestäjien on hyvä mieltää, että nyt äänestämme oikeasti Suomen puolustuksen tulevaisuudesta. Siitä onko meillä jatkossakin suuri reserviläisarmeija, joka kykenee itsenäisesti puolustamaan koko Suomen aluetta vai muutaman kymmenen tuhannen miehen ja naisen mikroarmeija, joka kykenee hoitamaan lippujuhla- ja itsenäisyyspäivän paraatit, näyttämään Suomen lippua maailmalla ja tarvittaessa puolustamaan Kehä 3:n sisäpuolista aluetta muutaman viikon.

Katso Reserviläisliiton vaaliohjelma kokonaisuudessaan täältä.

 


Jaa tämä sivu