Noin 100 kilpaili Etelä-Karjalan Sotilasmarssilla

Lauritsalan Reserviläiset
ekarjsotilasmarssi
Vaikka Etelä-Karjalan Sotilasmarssi oli fyysisesti vaativa kilpailu, riitti näillä miehillä huumoria auringonpaisteessa.
Paavo Airo

Lappeenrannan Joutsenossa kilpailtiin kuun vaihteessa jälleen Etelä-Karjalan Sotilasmarssin merkeissä. Seitsemännen kerran järjestettyyn tapahtumaan osallistui noin 100 kilpailijaa, joista puolet maantiemarssiin ja puolet maastomarssiin. Aiemmasta poiketen matkaa oli pidennetty seitsemällä kilometrillä 50 kilometriin. Maantiellä pidempi matka ei juuri muuttanut kuvioita, mutta maastosarjassa vain kaksi partiota ehti 24 tunnin aikarajan puitteissa maaliin saakka.

– Maantiellä 12 tuntia riitti hyvin, mutta maastossa reitti oli selkeästi vaikeampi kuin aikaisempina vuosina. Suunnistettavat rastit olivat hankalissa paikoissa, ja se hidasti matkantekoa. Ensi vuonna reittiä on yksinkertaistettava. Rasteja tehdään helpommiksi tai suunnistusosia vähennetään, että aika riittää, järjestäjiin kuulunut Lauritsalan Reserviläisten puheenjohtaja Tuomas Perkkiö sanoo.

Maastosarjan partioista noin kymmenen olisi Perkkiön mukaan ehtinyt maaliin, jos aikaa olisi ollut noin tunnin verran enemmän kuin 24 tuntia.

– Mutta säännöt ovat mitä ovat, Perkkiö toteaa.

Suunnistettavia rasteja maastosarjassa oli tänä vuonna yli 20. Tehtävärasteina oli muun muassa rynnäkkökivääriammunta, vihollislinjojen ylitys ja kranaatinheitinaseman tuhoaminen. Vastatoimintaa oli lisätty edellisvuosista. Siispä maastossa piti kulkea paljon teiden ja urien ulkopuolella.

Maantiesarjassa suurin osa partioista pääsi maaliin muutamaa keskeytystä lukuun ottamatta.

 

Lauritsalan Reserviläisten vuoden kohokohtia

Maastomarssille osallistui muiden muassa perinteiseen tapaan Radio Rockin partio Jone Nikulan johdolla. Marssin suojelijana toimi Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen, joka saattoi maastomarssijat matkaan ja piti palkintojenjakotilaisuudessa puheen.

Etelä-Karjalan Sotilasmarssin tulokset julkaistaan mahdollisimman pian tapahtuman nettisivuilla. 

Etelä-Karjalan Sotilasmarssi on Lauritsalan Reserviläisten vuoden kohokohtia, johon sen toiminta vuosittain huipentuu.


Jaa tämä sivu