Naisten Valmiusliitolle huomionosoitus työstä turvallisuusalalla –”Vapaaehtoisille toimijoille hyvä nosto”

Tarja Autio
nvlmarssi
Naisten Valmiusliiton Varvara-harjoitus järjestettiin keväällä Haminassa. Harjoituksissa käytetään maastopukuja, mutta ei esimerkiksi aseita.
Paavo Airo Helsinki

Torstai-iltana jaettiin jokavuotiset Finnish Security Awards -palkinnot. Naisten Valmiusliitto oli ehdolla Turvallisuusalan yhteistyön edistäjä -palkinnon saajaksi. Liitto pääsi finaaliin, jonka kolmesta ehdokkaasta Icehearts-yhteistyön toimintamalli vei voiton. Naisten Valmiusliiton ja Iceheartsin lisäksi myös Maahanmuuttovirasto Migrin Yövalo-harjoitus pääsi finaaliin.

Vaikka voittoa ei tällä kertaa tullutkaan, oli Naisten Valmiusliiton pääsihteeri Kaarina Suhonen iloinen liiton saamasta huomionosoituksesta.

– Emme huonolle hävinneet, ja olemme vilpittömästi onnellisia, että Icehearts sai tunnustusta. Naisten Valmiusliiton osalta tämä on osoitus, että puurtaminen on otettu valtakunnallisesti huomioon. Liitossa on tehty valtavasti töitä kohta 20 vuoden ajan. Vapaaehtoisille toimijoille tämä oli hyvä nosto, Suhonen sanoo.

Suhonen on myös tyytyväinen siihen, että Naisten Valmiusliitto saa arvostusta muuallakin kuin maanpuolustuksen kentällä.

– Aiemmin liitto on ollut tunnettu maanpuolustuksen kentällä, joten tämä on meille uusi foorumi.

Palkinnon kriteereinä olivat muun muassa uusien toimintamallien luominen turvallisuusalan yhteistyön kehittämisessä tai oleminen merkittävänä aktiivisena toimijana yhteistyön toteuttamisessa.


Liitto kouluttaa turvallisuustaitoja naisille

Naisten Valmiusliitto on vuonna 1997 perustettu valtakunnallinen yhteistyöjärjestö. Liitto yhdistää 10 naisten vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä tekevää jäsenjärjestöä, joissa toimii noin 144 000 naista. Liitto järjestää naisille erilaisia koulutuksia, joissa opetetaan esimerkiksi turvallisuustaitoja sekä poikkeusoloissa tarpeellisia taitoja. 

Finnish Security Awards on kerran vuodessa järjestettävä palkintogaala, jossa Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti palkitsee ansioituneita turvallisuusalan toimijoita. Tänä vuonna palkinnot jaettiin Helsingin Ritarihuoneella. Ensimmäinen gaala järjestettiin vuonna 2015.


Jaa tämä sivu