Musiikkia ja kokonaisturvallisuutta Hamina Tattoossa

Tattookuva
Hamina Tattoo kokoaa kaupunkiin niin ulkomaisia kuin kotimaisia sotilasmusiikin soittokuntia.
Miia Iivari

MPK täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Yhtenä juhlavuoden kohokohtana MPK on Hamina Tattoon erikoisvieraana 1.8.2018. 25-vuotista taivalta juhlistetaan MPK:n soittokuntien esiintymisillä ja kokonaisturvallisuusseminaarilla.

– Toivomme, että kaikki MPK:n ja jäsenjärjestöjen toiminnassa mukana olevat tulisivat Haminaan viettämään koko vapaaehtoisen maanpuolustuksen yhteistä päivää, kertoo MPK:n toiminnanjohtaja Pertti Laatikainen.


MPK:n soittokunnat esittäytyvät

– MPK:n soittotoiminnan pilotointi on edennyt hyvin. Nyt meillä on jo neljä soittokuntaa ja lisää tulossa seuraavina vuosina. On hienoa, että MPK:n soittokunnista Etelä-Suomen ja Savo-Karjalan soittokunnat ovat saaneet mahdollisuuden tulla esittäytymään Hamina Tattoon korkeatasoiseen ja monipuoliseen seuraan, Laatikainen kehuu.

Hamina Tattoon aikana soittokunnat verkostoituvat niin suomalaisten kuin kansainvälisten orkesterien kanssa. Kummatkin MPK:n soittokunnat esiintyvät puistokonsertissa yhdessä Ruotsista tulevan östersundilaisen Territorial Army Band of Jämtlandin kanssa.

MPK:n soittokunnat esiintyvät useissa eri puistokonserteissa, Tattoo-klubilla sekä keskiviikon Marssi Show’n ensi-illan sisäänheittoparaatissa Raatihuoneella. Soittokuntia pääsee katsomaan maksuttomasti.


Koulutus kokonaisturvallisuuden rakentajana

MPK:n soittokuntien esiintymisten lisäksi järjestetään maksuton kokonaisturvallisuusseminaari Osaava kansalainen – koulutuksella kokonaisturvallisuutta yhdessä turvallisuuskomitean kanssa.

Seminaarin tarkoituksena on tarkastella, miten eri puolilla yhteiskuntaa kokonaisturvallisuus nähdään ja miten esimerkiksi MPK:n koulutustoiminta tukee yhteistä kokonaisturvallisuusmallia. Asiaa pohditaan niin järjestöyhteistyön, elinkeinoelämän kuin opetushallituksen näkökulmasta. Lisäksi Puolustusvoimien koulutuspäällikkö Jukka Sonninen tarkastelee puheenvuorossaan MPK:n ja Puolustusvoimien välistä yhteistyötä.

– Odotamme, että seminaaripuheenvuoroissa ja paneelikeskustelussa tulee esille näkökulmia ja toimintatapoja, joita voidaan hyödyntää kaikkialla Suomessa. Näkökulmia, jotka innostavat ihmisiä harjoittelemaan turvallisuustaitoja ja kaupunkeja ja järjestöjä ottamaan käyttöön hyviä yhdessä tekemisen käytänteitä, toivoo Laatikainen.

Seminaari on kaikille avoin ja maksuton, mutta ilmoittautuminen tarvitaan.

Lisätietoa soittokuntien esiintymisistä ja seminaarista sekä ilmoittautuminen löytyy osoitteesta www.mpk.fi/haminatattoo


Jaa tämä sivu