Museo Militariassa avautuu Päämajan radiokeskus 1941–1945 -näyttely

Sirkka Ojala / Museo Militaria
Paamajan_radiokeskus_nayttely
Museo Militarian aselajitontut viestitonttu Seppo, pioneeritonttu Jaakko ja tykistötonttu Vilho toivottavat yleisön tervetulleeksi Päämajan radiokeskus 1941–1945 -näyttelyn avajaistapahtumaan.
Paavo Airo

Hämeenlinnan Museo Militariassa avautuu 1. marraskuuta Päämajan radiokeskus 1941–1945 -näyttely. Museossa esitellään tekstein, kuvin ja esinein Päämajan radioyhteyksistä huolehtineen radiokeskuksen toimintaa. Näyttelyssä on myös esillä Lohjan museosta lainattua aineistoa, joka liiittyy syksyllä 1944 Suomeen miehityksen varalta rakennettuun salaiseen radioverkostoon.

Näyttelyn avoin avajaistilaisuus on tiistaina 1. marraskuuta kello 13.00. Paikalla on Kaakkois-Suomen Viestikillan jäseniä kertomassa näyttelystä. Viestikilta on tuottanut näyttelyn, joka on lainassa Mikkelistä. Siellä se on ollut esillä Viestikeskus Lokissa. Ulkonäyttelyalueella sijaitsevalla museon sotilasradioamatööriasemalla Hämeenlinnan Radioamatöörien jäsenet kertovat toiminnastaan ja sähköttämisestä.

Museossa on mahdollista tutustua myös lokakuun alussa avattuun Schmarden 100 vuotta – jääkäripioneerit ja pioneeriaselajin alku Suomessa -näyttelyyn. Tämä ja radiokeskusnäyttely ovat esillä museon vaihtuvien näyttelyjen rakennuksessa.

Museon perusnäyttelyyn pääsee avajaispäivänä alennetulla neljän euron pääsymaksulla. Tavallisesti radiokeskusnäyttely sisältyy normaalin pääsymaksun hintaan.

Museo on 1. marraskuuta avoinna kello 11–18.


Jaa tämä sivu