Luvassa toiminnallinen talvijotos

Mirva Brola
talvijotos_2014_imatra2
Viime vuoden talvijotos kisattiin Imatran vähälumisissa maisemissa.
Tuomas Kaarkoski

Valtakunnallinen talvijotos järjestetään tänä vuonna Säkylä-Virttaan harjualueella. Porsaanharjun jotoksen nimellä kulkeva tapahtuma järjestetään 6–8. maaliskuuta. Järjestäjätahoon Oripään reservialiupseereihin kuuluvan Minna Nenosen mukaan valmistelut ovat hyvällä mallilla.

– Järjestelyiden suhteen kaikki on hanskassa. Viimeistä hiontaa vaille, tulevana laskiaissunnuntaina on vielä palaveri huollon ja tulospalvelun suhteen. Rastitehtävät ja niihin liittyvät reitit ovat jo kunnossa. Loimaan seudun reserviläiset ovat lisäksi auttamassa meitä, heiltä tulee henkilöitä hoitamaan tehtävärasteja, Nenonen paljastaa.

Partioille on tänä vuonna luvassa matkaa taitettavaksi noin 40 kilometrin edestä. Lisäksi järjestäjätaho lupaa, että paperitehtäviä ei ole ollenkaan. Tehtävärastien pääpaino on vahvasti toiminnallisuudessa.

–Henkilökohtaisesti inhoan jotoksilla, että kävellään pari kilometriä ja siellä tönöttää odottamassa paperilappu, jossa pitää arvioida sitä ja tätä. Meillä on puolustusvoimilta hyvää kalustoa lainassa. Kilpailijoillekin jää hyvä maku, kun pääsee tekemään.

Nenosen mukaan jotos kisataan männikköisessä harjumaastossa, jossa on hyvä kulkea joko suksilla tai jalan.

–Varsinkin sunnuntain paluureitti tulee olemaan maisemiltaan todella upea.

Porsaanharjun jotoksella on yksi sarja. Pääreitti on kaikille sama, mutta haasteita haluavat voivat käydä hakemassa lisäpisteitä lisäreiteiltä.

Rohkeasti kokeilemaan 

Reserviläisurheiluliiton toiminnanjohtajan Risto Tarkiaisen mukaan mahdollisten ensikertalaisten ei kannata suotta empiä jotokselle lähtemisen kanssa.

– Jotoksille kannattaa lähteä monestakin syystä. Intin jutut sotilaallisista tehtävistä ensiapuun muistuvat mieleen ja samalla pääsee arvioimaan omaa osaamista. Toinen tärkeä puoli on sosiaalisuus. Jotoksilla tapaa paljon samanhenkisiä ihmisiä hienoissa puitteissa.

Tarkiainen uskoo Porsaanharjun jotoksen onnistuvan erinomaisesti.

– Siellä on hyvät puitteet, järjestäjillä on aiempaa kokemusta talvijotoksen järjestämisestä ja tukeutuminen Porin Prikaatiin varmistaa myös huollon toimivuuden.

Tarkiaisen mukaan RESUL:n tavoite on saada talvijotokselle noin 30 partiota. Toiminnanjohtajan arvion mukaan tänäkin vuonna paikalle tulee ulkomaalaisia partioita. Esimerkiksi Tahkolla järjestetyllä syysjotoksella oli mukana useita virolaispartioita.

Jotokselle osallistuvat ovat samalla Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kurssilaisia ja he saavat tapahtumasta kaksi korvaavaa kertausharjoitusvuorokautta.

Välineistön suhteen järjestäjät lupaavat partiolaisille huopakumisaappaat, huovat, sukset, sauvat ja siteet.

Tarkemmat ohjeistukset voit katsoa linkin takaa löytyvästä kisakutsusta.

 Porsaanharjun jotos

Aiotko osallistua talvijotokselle?


Jaa tämä sivu