Kuvagalleria Uusimaa-harjoituksesta

Tuomas Kaarkoski
IMG_3125
Merivoimien miinalautta Porkkala osallistuu Uusimaa 2017 -harjoitukseen.
Paavo Airo Helsinki

Kaikki Puolustusvoimien puolustushaarat osallistuvat parhaillaan käynnissä olevaan Uusimaa 2017 -harjoitukseen. Vuoden pääsotaharjoituksen johtaa Maavoimat, mutta myös Merivoimilla on iso rooli harjoituksessa. Ilmavoimilla oli syksyllä oma pääsotaharjoituksensa, Ruska. Syy erilliseen pääharjoitukseen löytyy Ilmavoimien esikuntapäällikön, prikaatikenraali Jari Mikkosen mukaan lähinnä siitä, että Helsinki-Vantaan lentokenttä on niin lähellä.

– Helsinki-Vantaa rajoittaa ilmatoimintaa. Ilmavoimat toki osallistuu silti Uusimaa-harjoitukseen tukien Maa- ja Merivoimien toimintaa, Mikkonen sanoo.

Maavoimien roolina on muun muassa viranomaisyhteistyön harjoitteleminen sekä vihollisen maihinnousun rajoittaminen. Merivoimat on harjoitellut muun muassa miinoittamista, miinantorjuntaa ja ilmatorjuntaa. Harjoituksen painopiste on pääkaupunkiseudun puolustuksessa. 

Uusimaa-harjoitus päättyy 4. joulukuuta ja siihen osallistuu Puolustusvoimista noin 8 600 henkilöä. Heistä 3 100 on reserviläisiä.

Reserviläisen toimitus tutustui Maa- ja Merivoimien harjoitteluun Helsingin Vuosaaren satamassa. Alla kuvagalleria harjoituksen alkuvaiheesta. 

IMG_2905
Maavoimien NH90-helikopteri tuki joukkojen toimintaa, kun rakennusta vallattiin takaisin. Kuva: Tuomas Kaarkoski
IMG_2919
Vuosaaren satamassa harjoiteltiin alkuviikosta Uusimaa 2017:n hybridivaiheessa, jota seurasi loppuviikon taisteluharjoitusvaihe. Hybridivaiheessa korostui viranomaisyhteistyö muun muassa Puolustusvoimien ja Tullin sekä poliisin välillä. Kuva: Tuomas Kaarkoski
IMG_2925
Poliisin erikoisjoukotkin osallistuivat alkuviikosta harjoitteluun Vuosaaren satamassa. Kuva: Tuomas Kaarkoski
IMG_2991
Valmiusjoukot suojasivat miinalautta Porkkalaa, joka oli lähdössä merimiinoitustehtävään. Kuva: Tuomas Kaarkoski
IMG_3001
Valmiusjoukkoja rivissä miinalautta Porkkalan edustalla. Kuva: Tuomas Kaarkoski
IMG_2999
Porkkalaan lastattiin miinoja. Kuva: Tuomas Kaarkoski
IMG_3028
Miinat liikkuivat ripeästi miinalautta Porkkalan alakannella. Kuva: Tuomas Kaarkoski
IMG_3066
Näin putoaa miina mereen. Kuva: Tuomas Kaarkoski
Lue myös: 

Jaa tämä sivu