Kolme ylennystä kenraalikunnassa

Puolustusvoimat
ylennykset
Timo Kivinen, Timo Junttila ja Vesa Virtanen ylenivät kenraalikunnassa Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä.
Paavo Airo Helsinki

Tasavallan presidentti on tänään Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä ylentänyt kolme henkilöä kenraalikunnassa. Kenraalimajuri Timo Kivinen on ylennetty kenraaliluutnantiksi, lippueamiraali Timo Junttila kontra-amiraaliksi ja eversti Vesa Virtanen prikaatikenraaliksi.

Kenraaliluutnantti Timo Kivinen on Puolustusvoimien strategiapäällikkö. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa Karjalan prikaatin komentajana vuosina 2011–2014. Utin jääkärirykmentin komentajana Kivinen toimi vuosina 2001–2004. Kivinen valmistui kadettikoulusta vuonna 1982.

Kontra-amiraali Timo Junttila on Puolustusvoimien henkilöstöpäällikön sijainen. Junttilasta tulee henkilöstöpäällikkö 1.7.2016. Vuosina 2011–2013 Junttila toimi puolustusasiamiehenä Washington DC:ssä, Yhdysvalloissa ja sen jälkeen puolustusministeriön suunnitteluyksikön johtajana. Junttila on valmistunut kadettikoulusta vuonna 1981.

Prikaatikenraali Vesa Virtanen on Kainuun prikaatin komentaja. Aiemmin hän on toiminut muun muassa turvallisuuskomitean pääsihteerinä puolustusministeriössä, tutkijana ja opettajana Harvardin yliopistossa Yhdysvalloissa sekä pataljoonan komentajana Kaartin jääkärirykmentissä. Virtanen on valmistunut kadettikoulusta vuonna 1989.

Kaikki Puolustusvoimain lippujuhlan päivän ylennykset ovat luettavissa täällä: http://puolustusvoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/ylennykset-puolustusvoimain-lippujuhlan-paivana-2016


Jaa tämä sivu