Kesäyön marssi jälleen Turussa

Olli Peltonen
KYM peukku Olli Peltonen
Kesäyön marssilla pääsee liikkumaan niin kaupunki- kuin luonto-olosuhteissakin. Tänä vuonna marssitaan toista kertaa Turussa.
Miia Iivari

Kesäyön marssi marssitaan tänä kesänä jo toista kertaa Turussa. Kesäyön marssi on liikuntatapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille kunnostaan huolehtiville suomalaisille. Tapahtumaan osallistuu niin reserviläisryhmiä ja kovan luokan kuntoilijoita kuin lyhyempää matkaa marssivia. Osan tähtäimessä on taas 42 kilometrin marathon-marssi, joka oli suosituin viime kesän marssijoiden keskuudessa.

Kesäyön marssia suojelee puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.).
– Kesäyön marssi on malliesimerkki positiivisesta liikuntatapahtumasta, johon jokainen voi osallistua ikään tai sukupuoleen katsomatta. Kesäyön marssissa on kyse omien voimien mukaisesta ponnistelusta, ei kilpailusta, korostaa Niinistö.

Vapaaehtoistoimijat tärkein voimavara

Vaikka turkulaisilla on kokemusta jo edellisestä vuodesta, ison liikuntatapahtuman järjestelyissä on monta liikkuvaa osaa. Tarvitaan ruokaa, huoltopisteitä, opastekylttejä, bajamajoja, soittokunta ja kaikkea muuta mahdollista. Vapaaehtoiset, jotka ovat mukana tapahtuman järjestelyissä, ovat kultaakin kalliimpi resurssi. Ilman heitä marssia ei olisi.

Yksi marssijärjestelyihin osallistuvista vapaaehtoisista on Olli Alho, joka on mukana marssin järjestelyissä jo toista kertaa.

– On tosi hauskaa olla mukana järjestelemässä isoa liikuntatapahtumaa. Itse olen vastuussa viestintään liittyvistä asioista. Mukaan tarvitaan aina iso joukko eri asioiden osaajia, Alho kertoo.

Alhon mukaan viime vuoden marssin parhaita kokemuksia oli mahtava yhteishenki marssijoiden sekä järjestelijöiden keskuudessa. Marssijoita yhdisti ilta ja yö kauniissa Turun kaupunki- ja luontomiljöössä, itsensä ylittäminen ja liikunnan ilo.

– Vaikka marssille lähtisi yksin tai porukassa, juttuseuraa löytyy aina. Marssiminen on aika sosiaalinen tapa pitää kunnostaan huolta, Alho huomauttaa.

Ensi vuonna Kesäyön marsseja järjestetään Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi usealla eri paikkakunnalla. Joillakin paikkakunnilla vuoden 2017 marssien yhteydessä järjestetään maanpuolustusjärjestöjen ja muiden turvallisuustoimijoiden yhteisiä Suomi 100 -kokonaisturvallisuustapahtumia. 

Kesäyön marssille voi ilmoittautua Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen nettisivuilla.


Jaa tämä sivu