Kesäyön marssi innosti Turussa

Olli Peltonen
Lapset- kuva Olli Peltonen
Bettan, Emil ja Elis lähdössä jo neljännelle Kesäyön marssilleen.
Miia Iivari, Olli Alho Turku

Kesäyön marssin 6-42 kilometrin matkoille osallistui marssijoita laidasta laitaan. Mukana oli joukkue rauhanturvaajia, perheitä kolmessa polvessa, sotilaita, partiolaisia, himourheilijoita, sauvakävelijöitä, kaveriporukoita ja koiran kanssa marssivia.  Yksi tekijä yhdisti kuitenkin erilaisia marssijoita: mieliala oli korkealla ja toiveissa oli, että kova sade ei yllätä kesken marssin.

– Yksi toiveemme on, että kovaa sadetta ei tulisi. Lisäksi odotamme hyvää mieltä, hauskoja juttuja ja kuulumisten vaihtoa, kertoi neljän miehen seurue, joka oli lähdössä 42 km:n Marathon-matkalle.

Porukasta ennenkin Kesäyön marssille osallistuneet isä ja poika Miika ja Matias Pennanen olivat houkutelleet mukaan kaksi ensikertalaista. Heillekin muu Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) ja Reserviläisliiton (RES) toiminta oli ennestään tuttua.

Neljän porukka- kuva Noora Heinonen
Kuva: Miika Pennanen, Matias Pennanen, Ilmari Mäntysalo ja Anssi Luodes osallistuivat Lahjan tyttöjen vetämään alkuverryttelyyn ennen 42 kilometrin marssille lähtöä.

Vähän erilaisin odotuksin matkassa olivat sisarukset Emil, 10, Bettan, 7, ja Elis,5, jotka olivat nuoresta iästään huolimatta marssimassa jo neljättä Kesäyön marssiaan.

– On kivaa, kun pääsee etsimään reitillä olevia kuvarasteja. Hauskaa kun pääsee kävelemään raittiissa ilmassa, kertoivat Bettan ja Emil.

Reippaana hyvän asian puolesta

Vantaalaispoliisi Tuomas Pelkonen marssi 32 kilometrin reitin yhdessä 5-vuotiaan Jere-poikansa kanssa. Jere käveli itse 28 kilometriä ja loppumatka taittui isän selässä.

– Kantapäät on vähän kipeät, Jere kertoi maalissa.


tuomasjere_kuva Olli Alho
Tuomas Pelkonen ja hänen 5-vuotias Jere-poikansa osallistuivat 32 kilometrin reitille.
Molemmat viihtyivät marssilla, Tuomas tähyilee jo ultrapitkälle matkalle elokuussa. Taustalla on Sisun satanen -juoksutempaus, jolla hän kerää varoja Hyvinkään ampumatapauksessa vuonna 2012 haavoittuneen poliisikollegansa kuntoutuksen tukemiseen. Tarkoitus on juosta 100 kilometrin matka Fiskarsista Siuntion ja Kirkkonummen kautta Pähkinärinteeseen 12 tunnissa.
– Hyvää pohjaharjoittelua tästä sai, isä-Pelkonen huikkasi.

Maalipaikalta molemmat suuntasivat ansaitulle makkarakeitolle. Lisätietoa juoksutempauksesta löytyy osoitteessa www.facebook.fi/sisun100 tai hashtagilla #sisun100.

Tuunelmia tämän vuoden marssista voi käydä katsomassa Facebook-sivulta Kesäyön marssi 2015
Jaa tämä sivu