Karjalan Pojat palkittiin maanpuolustustyöstä netissä – ”Tästä tulee hyvä juttu”

Paavo Airo
tähystys
Pohjoiskarjalaiset reserviläiset ovat järjestäneet valtakunnallisen talvijotoksen kaksi kertaa viimeisen kolmen vuoden aikana. Vuonna 2016 jotos hiihdettiin Liperin maisemissa. Alueen reserviläiset ovat myös tehneet ansiokasta työtä netin puolella, josta Sotavahinkosäätiö palkitsi heidät.
Paavo Airo

Sotavahinkosäätiö jakaa tänä vuonna yhteensä 69 000 euron tuen vapaaehtoisen maanpuolustuksen toimijoille. Suurimman yksittäisen palkinnon saivat Karjalan Poikien Kilta ja sen suurimmat jäsenjärjestöt, Pohjois-Karjalan Reserviläis- ja Reserviupseeripiiri. 5 400 euron palkinto aiotaan käyttää Pohjois-Karjalan maanpuolustustyön digitalisointiin ja sähköisen viestinnän kehittämiseen.

Pohjois-Karjalan Reserviläispiiirin varapuheenjohtaja Marko Halonen ilahtui palkinnosta. Karjalan Pojat on hiljattain avannut netissä sivuston karjalanpojat.fi, joka toimii koko alueen yhteisenä tiedotuskanavana. Useille henkilöille Pohjois-Karjalan reserviläisjärjestöissä on annettu käyttöoikeudet sivulle, jolle he voivat koota helposti löydettäviä tietoja tapahtumista kaikkien nähtäville.

– Hieno juttu, että ulkopuolisetkin ovat huomanneet tekemämme työn. Koemme jo vähän onnistuneemmekin ja pieni liekki on, että tästä projektista tulee hyvä juttu, Joensuussa pienkonekauppiaana työskentelevä Halonen sanoo.

Sotavahinkosäätiön palkinnon avulla kanavaa voidaan kehittää edelleen. Halosen mukaan sivulle halutaan saada muun muassa Youtube-videoita reserviläistoiminnasta ja luoda linkkiyhteys MPK:n sivuille, jotta alueen reserviläisten on helpompi löytää heille sopivia kursseja ja ilmoittautua niille.

Palkintorahoja aiotaan myös käyttää uuteen stipendiin.

– Haluamme palkita heitä, jotka tuottavat sivustolle aktiivisesti sisältöä, kuten uutisia, Halonen kertoo.

 

Vanhat printtilehdet saatiin digitaaliseen muotoon

Karjalan pojat on alun perin ollut printtilehti, jonka tekemistä on viime aikoina hankaloittanut etenkin jakelukustannusten nouseminen. Osittain sen takia karjalanpojat.fi perustettiinkin, jotta samoista asioista voitaisiin tiedottaa kätevästi netissä.

– Oikeastaan yhtä arvokas tai jopa arvokkaampi osa, joka liittyi palkintoon, oli se, että vanhat Karjalan Poikien printtilehdet vuodesta 1956 on saatu sivustolle luettavaksi.

Sotavahinkosäätiön Karjalan Pojille myöntämä 5 400 euron yhteispalkinto muodostui Reserviläisliiton, Suomen Reserviupseeriliiton ja Maanpuolustuskiltojen liiton esityksistä.

 

3 900 euroa Pirkanmaalle

Toiseksi suurimman palkinnon Sotavahinkosäätiöltä sai Pirkanmaan Henkisen maanpuolustuksen toimikunta. Se palkittiin 3 900 eurolla maakunnan lukiolaisten keskuudessa toteuttavan, turvallisuuspoliittisen tietouden ja kilpailutoiminnan kehittämisestä. Palkintoa esittivät yhdessä Reserviläisliitto ja Reserviupseeriliitto.

Maanpuolustuskoulutusyhdistys sai 15 000 euron palkinnon naisten sekä nuorten koulutuksen kehittämisestä ja Naisten Valmiusliitto 10 000 euron palkinnon turvallisuuteen sekä varautumiseen liittyvän koulutuksen kehittämisestä. 

Kaikki palkinnot ovat nähtävillä tämän linkin takana.

Jaa tämä sivu