Kainuun menestys RUL:n prosenttiammunnassa jatkuu

Janne Kosonen
taistelukoulunkilpi
RUL:n liittovaltuuston kokouksessa palkittiin liikunnan parhaat piirit. Reserviläisliikunnan parhaan piirin Kalevan maljan vastaanotti Pirkanmaan Reserviupseeripiirin Mikko Ritakallio. Kainuun Reserviupseeripiirin Terho Pelli otti vastaan Taistelukoulun kilven. Palkinnot jakoivat liittovaltuuston puheenjohtaja Jorma Kallio ja 2. varapuheenjohtaja Sampo Puoskari.
Paavo Airo

Kainuun Reserviupseeripiiri oli viime vuonna selvästi aktiivisin Reserviupseeriliiton (RUL) prosenttiammunnassa. Kainuun tulos 40,5 prosenttia tarkoittaa, että yli 40 prosenttia ampui vuonna 2015 vähintään kymmenen laukausta. Kainuu voitti myös RUL:n Taistelukoulun kilven. Se jaetaan piirille, jolla on eniten prosenttiammunnan suorittaneita, sähköisen kuntokortin käyttäjiä sekä ensimmäisen kuntoluokan suorittaneita.

Kainuu on voittanut Taistelukoulun kilven kerta toisensa jälkeen vuodesta 2009 lähtien. Muun muassa Kainuun pohjoinen sijainti sekä reserviupseerien metsästysinto selittävät menestystä prosenttiammunnassa, jossa se on pärjännyt hyvin useina vuosina.

­– Kainuulla on paljon metsästäjiä, jotka käyttävät asetta ympäri vuoden. Kainuulaisia myös kutsutaan suhteellisesti enemmän kertausharjoituksiin, joissa on useimmiten ammuntaosiokin, kuin etelän reserviupseereja, Kainuun Reserviupseeripiirin puheenjohtaja Martti Minkkinen sanoo.

Reserviupseeriliiton toiminnanjohtaja Janne Kosonen vahvistaa näkemyksen kertausharjoituksiin kutsumisesta.

– Kainuussa on suhteellisesti enemmän sijoituksen saaneita reserviupseereja, kuin vaikkapa Helsingissä, missä on esimerkiksi paljon sijoittamattomia reservin luutnantteja, Kosonen sanoo.

Kososen mukaan Puolustusvoimat arvostaa kainuulaisten reserviupseerien aluetuntemusta, minkä vuoksi monilla on sodanajan sijoitus.

Kainuun Reserviupseeripiiriin kuuluu vajaat 600 reserviupseeria.

 

Eroa toiseen lähes 10 prosenttia

Toiseksi Reserviupseeriliiton prosenttiammunnassa tuli Etelä-Hämeen Reserviupseeripiiri (30,9 %) ja kolmanneksi Etelä-Pohjanmaan Reserviupseeripiiri (28,2 %). Parhaiten menestyneet piirit ja yhdistykset saivat RUL:lta rahalliset kannustinpalkkiot.

Kaikkien piirien prosenttiammunnan tulokset ovat luettavissa Reserviupseeriliiton nettisivuilla. 

Jaa tämä sivu