Kadettikunnalta Turvallisuuspolitiikan tietopankki

Kuvakaappaus
Kadettikunta
Kadettikunnan turvallisuuspolitiikan tietopankki löytyy osoitteesta www.turpopankki.fi.
Paavo Airo Helsinki

Kadettikunta on julkaissut uuden Turvallisuuspolitiikan tietopankin verkossa osoitteessa www.turpopankki.fi. Nettisivulta löytyy tietoa monien maiden, muun muassa Suomen, Venäjän, Yhdysvaltojen ja Kiinan turvallisuuspolitiikasta. Myös Natolle, EU:lle, Etyjille ja YK:lle on omat osionsa.

Tietopankin kasaamisen taustalla on Kadettikunnan mukaan maailman muuttunut turvallisuustilanne ja se, että Suomessakin käydään jatkuvaa keskustelua turvallisuuspolitiikan linjasta.

– Kadettikunnan Turvallisuuspolitiikan tietopankin tavoitteena on antaa kansalaiselle perustietoa maamme turvallisuuspolitiikasta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Näin hän voi itsenäisesti muodostaa käsityksensä ja tehdä perustellusti asioihin liittyviä omia johtopäätöksiään, Kadettikunnan tiedotteessa sanotaan.

Kadettikunta on kadettiupseerien ja kadettien maanpuolustusaatteellinen veljesjärjestö. Sen toiminnan tarkoituksena on muun muassa kadettiupseerien ammattitaidon kehittäminen ja kansalaisten maanpuolustustahdon vahvistaminen jakamalla tietoa Suomen turvallisuuspolitiikasta ja maanpuolustuksesta.


Jaa tämä sivu