Jarkko Lahtinen Maanpuolustusyhtiö MPY:n johtoon

Tuomas Kaarkoski
JarkkoLahtinen
38-vuotias Jarkko Lahtinen aloittaa uutena toimitusjohtajana 22. elokuuta. Sotilasarvoltaan Lahtinen on reservin vänrikki.
Tuomas Kaarkoski Helsinki

Reserviläisliiton ja Reserviupseeriliiton omistama Maanpuolustusyhtiö MPY Oy:lle on valittu uusi toimitusjohtaja. Jarkko Lahtinen, 38, aloittaa uudessa työssään ensi viikon maanantaina.

Maanpuolustusyhtiö MPY:n tehtäviin kuuluvat Reserviläinen­-lehden kustantaminen, Inttistore-myymälän pyörittäminen sekä liittojen jäsenrekisterin ylläpito.

Helsinkiläinen Lahtinen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja hän on aiemmin työskennellyt muun muassa viisi vuotta Varustelekan talouspäällikkönä. Lahtinen sanoi innostuneensa heti, kun näki rekrytointi-ilmoituksen.

– Oma osaamiseni ja kokemukseni sopi kuin nenä päähän rekryvaatimusten kanssa. Olen huomannut, että en ole niinkään isojen korporaatioiden mies. Pelkkä raha ei voi määrittää kaikkea. Taustalla on oltava jokin muukin ajatus ja tässä työssä se toteutuu enemmän kuin hyvin.

Paikka aukesi, kun firmaa kolme vuotta johtanut Tuomo Simojoki suuntasi uusien työhaasteiden perään. Lahtisen mukaan hän saa johdettavakseen yrityksen, joka on menossa oikeaan suuntaan.

– Pääsen jatkamaan Tuomon tekemää hyvää työtä. Yrityksessä on tehty parin viime vuoden aikana monia tärkeitä uudistuksia. Minun tehtäväni on myynnin lisäys ja kannattavuden parantaminen.


Militaria kiinnostaa

Lahtinen on itse Reserviupseeriliiton ja Kenttätykistökerhon jäsen. Sotilasarvoltaan hän on reservin vänrikki.

Omien sanojensa mukaan Lahtisella on useitakin harrastuksia, mutta vuoden alussa syntyneen pienen tytön myötä harrastaminen on toistaiseksi jäänyt vähemmälle. Pyöräilyn, uinnin, vaeltamisen ja lenkkeilyn ohella uusi toimitusjohtaja on kiinnostunut militaria-keräilystä.

– Univormuja ja pistimiä lähinnä. Univormuista olen saanut sentään pari settiä ihan valmiiksikin asti kerättyä.

 

Reserviläinen ja Inttistore kuuluvat kumpikin Maanpuolustusyhtiö MPY Oy:n omistukseen.


Jaa tämä sivu