Jääkiekkotuomarin rauhallisuudella RUK:n priimukseksi

Kirsi Lauri
18.1.2018 047
Karri Parkkila myöntää haaveilleensa Reserviupseerikouluun pääsemisestä jo vuosia sitten.
Tuomas Kaarkoski

Torstaina Haminassa päättyneen reserviupseerikurssi 251 Valkeuden priimuksena palkittiin oululainen Karri Parkkila.

Reserviupseerikouluun Jääkäriprikaatin Rovaniemen ilmatorjuntapatteristosta ponnistanut Parkkila on yhä häkeltynyt lopputulemasta.

– Kun tulin valituksi kurssille, priimukseksi tuleminen oli lähinnä fantasia. Kurssin edetessä kokeet menivät hyvin ja kurssin loppupuolella se alkoi konkretisoitua, että tässähän voisi olla mahdollisuuksia.

19-vuotiaalle Parkkilalle oli jo yläasteelta lähtien selvää, että hän tulee pyrkimään RUK:n riveihin. Lähisukulaisista löytyy useampi kurssin suorittanut ja Parkkila myöntää alkuinnostuksen tulleen sitä kautta.

 

Taidot testiin

Priimuksen titteli ei kuitenkaan aukea pelkällä hyvällä lukupäällä, vaikka sitäkin Parkkilalla riittää. Viime vuonna Kempeleen lukiosta kirjoittaneelle aukesi opiskelupaikka Oulun lääketieteellisestä ensimmäisellä yrittämällä. Parkkilan kuntopuoli on jääkiekkoilun peruja, Oulun Kärppien ja Kiekko-Laserin juniorijoukkueissa pelannut nuori mies on jo lopettanut pelaajauransa, mutta toimii tällä hetkellä jääkiekkotuomarina.

– Uskon tuomaritaustan auttaneen RUK:ssa. Molemmissa pitää ilmaista omaa tahtoa ja uskaltaa perustella se. Sieltä puolelta on myös tullut varmasti esiintymisvarmuutta muiden edessä toimimiseen.

Paluuta omaan yksikköön Parkkila odottaa innolla. Lopullinen tehtävä on vielä auki, mutta hänestä tulee Crotale-patteriin joko tulenjohto- tai viestiupseeri.

–Innolla odotan johtajakautta, pääsee testaamaan kuinka hyvä olen oikeasti. Ei RUK:ssa niitä johtajasuorituksia lopulta kuitenkaan niin paljon tule. Sittenhän sen näkee, miten hyvin ja nopeasti niitä päätöksiä osaa tehdä.


Jaa tämä sivu