Intti tutuksi ennen palvelusta

Karo Holmberg / Puolustusvoimat
Kunnossa Inttiin-PV-KaroHolmberg
Etukäteen tapahtuva harjoittelu voi antaa nuorille varmemman olon ennen palvelukseen astumista. MPK:n Kunnossa inttiin -kurssilla voi parantaa kuntoaan ennen palvelusta.
Miia Iivari

Kestääkö kunto, mitä tapahtuu, pärjäänkö, osaanko marssia? pohtii moni nuori ennen varusmiespalvelusta tai vapaaehtoista asepalvelusta. Useat palvelusta suunnittelevat käyvät tutustumassa inttiin ennen varsinaista palvelusta.

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK järjestää erilaisia kursseja, joissa nuorilla on mahdollisuus valmistautua palvelukseen ennen sinne astumista. Intti tutuksi kursseilla voi tutustua kasarmielämään ja harjoitella etukäteen erilaisia palveluksessa tarvittavia taitoja kuten liikkumista ryhmänä tai turvallista asekäsittelyä. Kunnossa inttiin -kurssilla on mahdollista parantaa kuntoaan ennen tulevaa palvelusta.

 

Intti tutuksi

Intti tutuksi -kursseilla harjoitellaan esimerkiksi maastossa liikkumista ja majoittautumista sekä liikkumista ryhmänä.

Kursseja on suunnattu niin palvelusta harkitseville kuin jo palvelukseenastumismääräyksen saaneille täysi-ikäisille suomalaisille. Maastotaitojen lisäksi koulutuksessa voidaan käydä läpi muun muassa taistelukoulutuksen perusteita ja turvallista asekäsittelyä.

 

Kunnossa inttiin

Ennen palvelusta käytävien kurssien joukkoon on tullut tänä vuonna uusi tulokas. MPK Etelä-Suomen maanpuolustuspiirissä järjestetään syksyllä 2018 fyysisen kunnon kohotukseen tähtäävä pilottikurssi. MPK:n Kunnossa inttiin -kurssien tavoitteena on antaa tietoa varusmiespalveluksesta sekä valmistaa kurssilaisia fyysisesti ja henkisesti tulevaan palvelusaikaan.

– Yksi merkittävistä asepalveluksen keskeyttämisen syistä ovat tuki- ja liikuntaelinsairaudet, joita voitaisiin ehkäistä etukäteen tapahtuvalla fyysisellä harjoittelulla, kertoo MPK:n liikuntahankkeista vastaava Puolustusvoimien entinen liikuntapäällikkö, filosofian tohtori Matti Santtila.

– Etukäteen tapahtuva harjoittelu ja varusmiespalvelukseen tutustuminen antavat monelle nuorelle varmemman olon ennen palvelukseen astumista, Santtila jatkaa.

Nuorten turvakursseilla kokonaisturvallisuus tutuksi

Yksi tapa hankkia tietoa Puolustusvoimista ja muista turvallisuustoimijoista on osallistua turvakurssille. Ympäri Suomen eri MPK:n maanpuolustuspiireistä löytyy paljon erilaisille kohderyhmille tarkoitettuja turvakursseja.

Turvakursseilla perehdytään yleensä eri turvallisuusviranomaisten toimintaan ja päästään harjoittelemaan maastotaitoja käytännössä. Moni vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeutuvista nuorista naisista on käynyt nuorten turvakurssin.


Jaa tämä sivu