Ilpo Pohjola tavoittelee jatkokautta Reserviläisliiton puheenjohtajana

Ilpo_Pohjola1
Ilpo Pohjola valittiin Reserviläisliiton puheenjohtajaksi marraskuussa 2016.
Paavo Airo

Ilpo Pohjola tavoittelee jatkokautta Reserviläisliiton puheenjohtajana. Puheenjohtajavaali järjestetään liittokokouksen yhteydessä 17. marraskuuta Hämeenlinnassa.

Marraskuussa 2016 nykyiselle puheenjohtajakaudelle valittu Pohjola kertoo Reserviläisliiton tiedotteessa tavoitteistaan. Hän sanoo olevansa tyytyväinen kuluneeseen puoleentoista vuoteen muun muassa siksi, että liiton jäsenmäärä on kasvanut ja toiminta on saanut näkyvyyttä.

– Liiton yhteiskuntasuhteiden työryhmästä on tullut tuloksekas foorumi. Liitto on tavannut ministereitä useasti ja olemme vakituinen lausunnonantaja maanpuolustuskysymyksissä, Pohjola sanoo.

Pohjolan mukaan liitto kaipaa monipuolisempaa rahoituspohjaa voidakseen paremmin tukea piirejään ja yhdistyksiään.

– Vähintään liiton valtionapu on saatava paremmin tasapainoon toimintamme volyymin kanssa.

Reservin sotilasmestari Pohjola pitää liiton tunnettuuden kasvattamista tärkeänä, jotta jäsenkasvu jatkuu. Hän nostaa tärkeäksi asiaksi myös Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) asemasta huolehtimisen. Reserviläisliitto on MPK:n jäsenyhdistys.

– MPK:lle on ehdottomasti turvattava riittävät resurssit koulutustehtävänsä täyttämiseen.

Tässä Reserviläisen artikkelissa on kerrottu hallituksen varautumisesta vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen uudelleenjärjestämiseen, joka vaikuttaa MPK:n rooliin.


Jaa tämä sivu