Ikämiessuojeluskunnan säätiö tukee kouluttajien koulutusta

Tuomas Kaarkoski
Risto Sinkkonen
Risto Sinkkonen paljasti Ikämiessuojeluskunnan säätiön lipun maanpuolustustalon auditorion tiloissa.
Tuomas Kaarkoski Helsinki

Vapaaehtoinen maanpuolustus tarvitsee tukea toimiakseen ja kehittyäkseen. Yksi maanpuolustuskentän merkittävistä tukijoista on Ikämiessuojeluskunnan säätiö, joka on useana vuonna lahjoittanut noin 80 000 euroa maanpuolustustoiminan tukemiseen.

Erityisen paljon tukea säätiö on antanut koulutuksen parantamiseen. Viime vuonna säätiö jakoi Maanpuolustuksen Tuen jäsenjärjestöille (RES, RUL, MPK, Naisten valmiusliitto ja Maanpuolustuskiltojen liitto) yhteensä 34 000 euroa käytettäväksi kouluttajien kouluttamista varten.

Säätiön puheenjohtajan Risto Sinkkosen mukaan säätiön suojeluskuntatausta vaikutti päätökseen kohdentaa tuki nimenomaan koulutukseen.

– He tukivat aikoinaan koulutusta ja perintönä myös me haluamme olla auttamassa koulutuksen tukemista, Sinkkonen kertoo.

Säätiö juhli tiistaina, kun se lippu paljastettiin maanpuolustustalon auditorion tiloissa, jossa sijaitsee Helsingin suojeluskunnan perinnekillan perinnehuone. Aiemmin lippu on ollut sijoitettuna muun muassa Kaartin Jääkärirykmentin tiloihin.

 – Nyt lippu on päässyt sen arvolle sopivalle paikalle, Sinkkonen totesi juhlatilaisuudessa.

Ikämiessuojeluskunnan säätiö on vuonna 1919 perustetun Ikämiessuojeluskunnan perinteiden jatkaja. Suojeluskuntien lakkauttamisen myötä sen omaisuus siirrettiin 1944 perustettuun säätiöön, joka on aiemmin toiminut myös nimellä Ikämiesten säätiö.

 


Jaa tämä sivu